ΚΚΕ για γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Να διερευνηθούν και οι ευθύνες των αστυνομικών αρχών
«Δεν μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους ότι μια 28χρονη γυναίκα δολοφονείται από πρώην σύντροφό της και μάλιστα έξω από ένα Αστυνομικό Τμήμα, όπου είχε καταφύγει για να ζητήσει βοήθεια και προστασία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και προσθέτει:
Είναι πρόκληση η κυβέρνηση της ΝΔ να διαφημίζει μέτρα, όπως το panic button, που είναι ανεπαρκή, αφήνοντας τις γυναίκες απροστάτευτες ακόμα και με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή. Αποτελεί δε διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που λογαριάζουν ως “κόστος” τα αναγκαία μέτρα ολόπλευρης κοινωνικής προστασίας των γυναικών από την πολύμορφη βία».
«Απαιτείται να διερευνηθούν όλες οι συνθήκες του εγκλήματος, συμπεριλαμβανομένων των ευθυνών των αστυνομικών αρχών» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.
Διαβάστε επίσης:
Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: «Ο γιος μου έχει πεθάνει για μένα», λέει η μητέρα του δράστη
Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στη ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων