search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:59
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με αναμορφωτικό μέτρο ο 13χρονος που διακίνησε ευαίσθητο υλικό συνομήλικής του

05.04.2024 16:16
upologisths

Ελεύθερος, με την επιβολή περιοριστικού όρου και αναμορφωτικού μέτρου, αφέθηκε – έπειτα από την απολογία του στην ανακρίτρια – ο 13χρονος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη με την κατηγορία ότι διακίνησε μέσω του διαδικτύου οπτικοακουστικό υλικό στο οποίο απεικονιζόταν γυμνή ή ημίγυμνη μία συνομήλική του.

Παραδέχτηκε τις πράξεις του ο 13χρονος

Στην απολογία του, παρουσία παιδοψυχολόγου, ενώπιον της 6ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, ο 13χρονος φέρεται να παραδέχθηκε ότι έστειλε σε έναν φίλο του το επίμαχο υλικό και αναγνώρισε ότι έκανε λάθος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το υλικό αυτό εστάλη με πρωτοβουλία της ανήλικης, χωρίς να προηγηθεί εκ μέρους του κάποια απειλή, όπως καταγγέλθηκε.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος υπό τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης προσέγγισης της ανήλικης, ενώ επιπλέον ο κατηγορούμενος θα επιτηρείται μέχρι τη δίκη από επιμελητή ανηλίκων (αναμορφωτικό μέτρο).

Είχε προηγηθεί έρευνα στο σπίτι του, την οποία προκάλεσαν οι καταγγελίες της μητέρας, και στο κινητό του τηλέφωνο εντοπίστηκαν συνολικά οκτώ αρχεία βίντεο και ένα αρχείο εικόνας, ακατάλληλου περιεχομένου, όπου εμφανίζεται η 13χρονη.

Ακολούθησε η σύλληψη του μαθητή, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Οι πράξεις για τις οποίες διώκεται αφορούν την χωρίς δικαίωμα κοινολόγηση σε τρίτο πρόσωπο οπτικό και οπτικοακουστικό υλικό, στο οποίο αποτυπώνεται δημόσια πράξη άλλου που αφορά στη γενετήσια ζωή του, η οποία οδήγησε το θύμα σε απόπειρα αυτοκτονίας, κατά εξακολούθηση, όπως επίσης της κατοχής, διάθεσης και διανομής υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω πληροφοριακών συστημάτων.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στα αρμόδια εργαστήρια της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή έρευνα.

Έκανε δύο απόπειρες το ανήλικο θύμα

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση καταγγέλθηκε από την μητέρα της ανήλικης, η οποία καταθέτοντας στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Β. Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι η κόρη της έκανε δύο απόπειρες αυτοκτονίας.

Διαβάστε επίσης:

Στη φυλακή 74χρονος για την σεξουαλική κακοποίηση των τεσσάρων εγγονιών του – «Καλύτερα η αυτοκτονία αν το έχω κάνει»

Καρδίτσα: Συλλαλητήριο οργανώνουν αγρότες και φορείς – «Δεν έχουν δοθεί αποζημιώσεις, ενισχύσεις και επιδότηση ενοικίου»

Δίκη Κώστα Κωστόπουλου: «Δέχθηκα παρενόχληση σε γύρισμα» κατέθεσε η ηθοποιός Μαρκέλλα Γιαννάτου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:58