search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:55
MENU CLOSE

Νίσυρος: Η Μενδώνη πάει στα δικαστήρια τη «Δημοκρατία» – Η εφημερίδα υποστήριξε ότι ο αρχαιοφύλακας είχε καταγγελθεί από το 2021

22.04.2024 14:17
lina_mendoni_new

Στη δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας «Δημοκρατία» προσφεύγει η Λίνα Μενδώνη με αφορμή σημερινό (22/4) της δημοσίευμα σχετικά με την υπόθεση του 50χρονου αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο, ο οποίος φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικους. 

«Για το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία”, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη προσφεύγει στα αστικά και ποινικά δικαστήρια», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Στο σημερινό της πρωτοσέλιδο και υπό τον τίτλο «Πώς το υπουργείο Πολιτισμού αγνόησε καταγγελία για παιδεραστή», η εφημερίδα «Δημοκρατία» καταγγέλλει πως ο 50χρονος αρχαιοφύλακας είχε καταγγελθεί από το 2021. 

Συγκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο, κάτοικοι του νησιού είχαν στείλει έγγραφη καταγγελία για τον αρχαιοφύλακα από τον Ιούλιο του 2021 στην προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στην έγγραφη καταγγελία «φωτιζόταν με σαφήνεια το γεγονός ότι ο αρχαιοφύλακας είχε αναπτύξει ανησυχητική εγγύτητα με ανήλικα αγόρια, κυρίως ευάλωτων οικογενειών».

Παράλληλα, το δημοσίευμα σημειώνει ότι παραμένει άγνωστο εάν για τη συγκεκριμένη καταγγελία ενημερώθηκαν το υπουργείο Πολιτισμού και η υπουργός Λίνα Μενδώνη, ενώ προσθέτει πως η προϊσταμένη της Εφορίας αποτελεί άνθρωπο του στενού φιλικού περιβάλλοντος της υπουργού.

Υπενθυμίζεται, το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε προ ημερών ότι δόθηκε εντολή στην αρμόδια Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τη διενέργεια διοικητικής έρευνας.

Επιπλέον, με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, ο υπάλληλος τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων.

Τι ανέφερε η καταγγελία των κατοίκων

Στο μέιλ που στάλθηκε στην Εφορία Αρχαιοτήτων, οι κάτοικοι ανέφεραν πως  ο φύλακας είχε γίνει «τοξικός και την κοινωνία» του νησιού.

«Στα “διαμερίσματά” του, στο υπόγειο του μουσείο, οργανώνει και μπάρμπεκιου αποκλειστικά αυτός και τα αγόρια… Πόσο ζέστη κάνει πια, που είναι οι μικροί χωρίς μπλούζες όλοι; Τι κοινό μπορεί να έχει με παιδιά της Α΄ Λυκείου; Πολλά έχουν δει τα μάτια μας, αλλά δεν έχουμε ντοκουμέντα», γράφουν μεταξύ άλλων στην επιστολή.  

Διαβάστε επίσης:

Η κυβέρνηση διαψεύδει τα περί ευρωπαϊκών πιέσεων για αποστολή στην Ουκρανία των S-300

Μητσοτάκης από Ρέντη: «Ο αγώνας κατά της ακρίβειας, έχουμε πει πολλές φορές ότι είναι ένας αγώνας συνεχής»

Προβληματισμός στην κυβέρνηση: Τα μηνύματά της δεν «περνάν» στους πολίτες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:07