search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:38
MENU CLOSE

Οι πλατφόρμες σαρώνουν την τηλεθέαση στις ΗΠΑ

23.04.2024 14:54
streaming_new

Σχεδόν το 40% του συνολικού όγκου τηλεθεατών στις ΗΠΑ κατευθύνθηκε στις ιντερνερικές πλατφόρμες ροής οπτικοακουστικού περιεχομένου, σύμφωνα με στοιχεία της Nielsen για το μήνα Μάρτιο.

Σημειώνεται δε πως οι διακινητές/διανεμητές περιεχομένου Youtube, Netflix και  Hulu συνέβαλαν στην αύξηση θέασης του κλάδου τους κατά 12% στους ενήλικες άνω των 18 ετών σε σχέση με πέρσι.

Τα καλωδιακά δίκτυα  απέσπασαν μερίδιο 28,3% από την πίτα τηλεθέασης και τα παραδοσιακά κανάλια απέσπασαν μερίδιο 22,5%.

Στον τομέα του στρίμινγκ το Youtube κατέχει τα σκήπτρα και μάλιστα το Μάρτιο κατάφερε να αυξήσει το μέγεθος του αποτυπώματος του κατά 0,4% και να διαμορφώσει το μερίδιο του στο 9,7%, το καλύτερο της κατηγορίας του

Το Netflix αποκόμισε μερίδιο 8,1%  καταγράφοντας αύξηση κατά 0,3% στην οποία συνετέλεσαν οι σειρές «Love is blind», «The Gentleman» και «Avatar: The last airbender».

Η πλατφόρμα Hulu είναι –σε  απόσταση- η τρίτη σε προτιμήσεις με μερίδιο 3% έχοντας στο μεταξύ εμφανίσει αυξητική τάση 0,2%.

Και ενώ ο κλάδος του στρίμινγκ παρουσίασε αύξηση 12%, σε ετήσια βάση, η καλωδιακή τηλεόραση εμφάνισε απώλειες της τάξης του 10% και η παραδοσιακή τηλεόραση επίσης, αλλά σε μικρότερο βαθμό (4%).

Γραμμική και καλωδιακή τηλεόραση ναι μεν κατάφεραν να αθροίσουν το 50,8% της συνολικής τηλεθέασης, ωστόσο η δυναμική τους ήταν μειωμένη κατά τρεισήμισι ποσοστιαίες μονάδες, συγκριτικά με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Διαβάστε επίσης

ΕΡΤ: Έρχεται σειρά με σκηνοθέτη τον Μανούσο Μανουσάκη το φθινόπωρο

ΕΣΡ: «Έβρεξε» πρόστιμα σε Mega και Alpha για «Live news» και «T live» αντιστοίχως

Μαρία Κίτσου: Και μαμά και μάγισσα του χρόνου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31