search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 03:48
MENU CLOSE

Κρήτη: Σε απόγνωση οι μελισσοκόμοι στο Λασίθι – «Μεταναστεύουν» σε Πελοπόννησο και βόρεια Ελλάδα μαζί με τα μελίσσια τους

25.04.2024 11:40
melissokomoi_new

Μια από τις χειρότερες χρονιές των τελευταίων ετών βιώνουν φέτος οι μελισσοκόμοι στο Λασίθι της Κρήτης.

Η έλλειψη βροχών και η γενικότερη ξηρασία έχει ως αποτέλεσμα την δραματική μείωση της παραγωγής.

H φετινή ανομβρία και η μειωμένη ανθοφορία που αυτή συνεπάγεται έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην παραγωγή όλης της Κρήτης και έχει φέρει σε δύσκολη θέση τους επαγγελματίες, οι οποίοι προσπαθούν να συντηρήσουν τα μελίσσια τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λασιθίου Κώστα Κρασσά, το πρόβλημα αφορά τους μελισσοκόμους όλης της Κρήτης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε μιλώντας σήμερα (25/4) στο Ράδιο Λασίθι, μεγάλο μέρος του μελισσοκόμων όλου του νησιού φέρνουν τα μελίσσια τους στα λασιθιώτικα βουνά με επίκεντρο το Σελάκανο.

Μεταφέρουν τα μελίσσια σε Πελοπόννησο και βόρεια Ελλάδα

Σύμφωνα με τον Κώστα Κρασσά, κάποιοι έχουν αναγκαστεί να φύγουν εκτός Κρήτης και να μεταφέρουν τα μελίσσια τους σε περιοχές της Πελοποννήσου και της βόρειας Ελλάδας με σκοπό να συνεχίσουν την παραγωγή τους.

Έτσι καταλήγουν να ταξιδεύουν 1-2 φορές το μήνα για να φροντίζουν τα μελίσσια και βέβαια να μένουν τουλάχιστον για δύο μήνες την άνοιξη σε αυτές της περιοχές για την περίοδο της συγκομιδής.

Με δεδομένο πως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα εξελιχθεί το κλίμα τα επόμενα χρόνια, ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λασιθίου τόνισε πως υπάρχει ανάγκη να υπάρξουν μέτρα στήριξης από το κράτος ώστε να συνεχίσει να παράγεται ελληνικό μέλι αφού ο κίνδυνος της απόσυρσης επαγγελματιών είναι πολύ ορατός.

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λασιθίου Κώστας Κρασσάς στο Ράδιο Λασίθι.

Διαβάστε επίσης:

Ξύλο και στην τοπική αυτοδιοίκηση: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο Νίκαιας

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου

Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε τροχονόμο στο κέντρο της πόλης – Τραυματίστηκε ελαφρά (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50