Γάζα: Βρετανός δημοσιογράφος στριμώχνει εκπρόσωπο του Ισραήλ που δεν έδινε αριθμό για τις απώλειες αμάχων
Ο Βρετανός δημοσιογράφος Πιρς Μόργκαν στρίμωξε εκπρόσωπο της ισραηλινής κυβέρνησης, ο οποίος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει πόσους αμάχους σκότωσε το Ισραήλ κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα την ώρα που συνεχίζεται η ανελέητη επίθεση στη Ράφα.
Ο Μόργκαν έφερε σε δύσκολη θέση τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης του Ισραήλ, Άβι Χέιμαν, σε συνέντευξη την περασμένη Τρίτη, όταν η συζήτηση έφτασε στον αριθμό των αμάχων και τον τρομοκρατών της Χαμάς που έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.
Ο Μόργκαν μάλιστα χαρακτήρισε «ανοησίες» όσα του έλεγε ο εκπρόσωπος του Ισραήλ, ζητώντας επιτακτικά να του απαντήσει ο Χέιμαν πόσοι είναι οι άμαχοι που έχουν σκοτωθεί στη Γάζα.
«Δεν έχουμε ακριβή στοιχεία», του απάντησε ο εκπρόσωπος.
Ο Μόργκαν απάντησε: «Αν έχετε ακριβείς αριθμούς για τους τρομοκράτες της Χαμάς που έχετε σκοτώσει – γιατί να μην ξέρετε πόσους αμάχους έχετε σκοτώσει;».
«Αυτά που μου λέτε είναι ανοησίες. Έχετε την εξουσιοδότηση να μου πείτε τον αριθμό των τρομοκρατών που σκοτώσατε αλλά όχι τον αριθμό των αμάχων; Έρχεστε εδώ ως εκπρόσωπος του Ισραήλ και δεν θέλετε να ερωτηθείτε για το πόσους αμάχους σκοτώσατε επειδή δεν γνωρίζετε. Αντιλαμβάνεστε πόσο γελοίο είναι αυτό;».
Διαβάστε επίσης: