search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 09:24
MENU CLOSE

Super League: Ντέρμπι τίτλου σε Φάληρο και Τούμπα – Όλα τα σενάρια για τον φετινό πρωταθλητή (video)

15.05.2024 09:24
superleague_new

«Φωτιά» παίρνουν σήμερα (15/5) τα πλέι οφ της Super League με την κρίσιμη 9η και προτελευταία αγωνιστική, η οποία περιλαμβάνει δύο σπουδαία ντέρμπι.

Και αυτό καθώς, με την ολοκλήρωση των αναμετρήσεων Ολυμπιακός – ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός στην Τούμπα, είναι πιθανό να έχουν και τον φετινό πρωταθλητή.

Η σέντρα και των δύο κρίσιμων ματς θα γίνει στις 20:00. Το Ολυμπιακός – ΑΕΚ θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sports 1 ενώ το ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός από το NovaSports Prime. Νωρίτερα (18:00) θα διεξαχθεί το Λαμία – Άρης.

Για το «διπλό» τίτλου η ΑΕΚ, νίκη γοήτρου θέλει ο Ολυμπιακός

Η ΑΕΚ «πέταξε στα σκουπίδια» το πρώτο match ball τίτλου, χάνοντας με 3-2 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Τώρα, εφόσον θέλει να ορίζει η ίδια την τύχη της, καλείται να κερδίσει τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Αν η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα κάνει το δύσκολο κομμάτι -ή έστω αν φέρει ίδιο αποτέλεσμα με τους Θεσσαλονικείς- αυτό που θα απομένει είναι η φιέστα τίτλου με τη Λαμία στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το πώς θα παραταχθούν οι «ερυθρόλευκοι» είναι κάτι που ουδείς μπορεί να προβλέψει. Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, λίγες ημέρες μετά την εξασφάλιση της συμμετοχής της στον τελικό του UEFA Europa Conference League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Φιορεντίνα στις 29 Μαΐου στην OPAP Arena, ηττήθηκε με 2-0 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Αποτέλεσμα που την έθεσε στην ουσία εκτός τίτλου και τη μετέτρεψε σε ρόλο ρυθμιστή.

Με το βλέμμα στο Φάληρο ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό

Ωστόσο, τόσο οι Πειραιώτες, όσο και οι «πράσινοι» θα προσπαθήσουν να αποφύγουν την τέταρτη θέση που υπό προϋποθέσεις δεν οδηγεί στην Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός έχει ως back up plan τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας – με αντίπαλο τον Άρη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στις 28/5 – ωστόσο αφενός έχει ακόμη μαθηματικές πιθανότητες για να τερματίσει πρώτος αφετέρου θέλει να φτιάξει την ψυχολογία του έπειτα από δύο αρνητικά αποτελέσματα που έφεραν πολλούς τριγμούς στην… καρέκλα του Φατίχ Τερίμ.

Αυτό ουδόλως απασχολεί τον Ραζβάν Λουτσέσκου και την ομάδα του που κερδίζοντας τα δυο προηγούμενα ντέρμπι, θέλει να τριτώσει το καλό ευελπιστώντας, παράλληλα, και σε ένα δώρο από τον Πειραιά. Βέβαια, ο ΠΑΟΚ θα έχει και στο φινάλε δύσκολο έργο καθώς θα κληθεί να επικρατήσει εκτός έδρας του συμπολίτη Άρη που έχει μετατραπεί εσχάτως σε κακό του δαίμονα.

Σε κάθε περίπτωση, οι «κίτρινοι» ακολουθούν τη δική τους πορεία, πορεία προετοιμασίας ενόψει του τελικού με την ελπίδα να μπει ένα τέλος σε μια στείρα περίοδο 50+ ετών. Ο Άκης Μάντζιος έχει κάνει για την ώρα εξαιρετική διαχείριση του ρόστερ και το παιχνίδι στο «Αθανάσιος Διάκος» κόντρα στη Λαμία θα είναι, επίσης, προς αυτή την κατεύθυνση. Οι Φθιώτες θα επιδιώξουν, από την πλευρά τους, να δώσουν μια τελευταία καλή παράσταση μπροστά στο κοινό τους, σε μια ιστορική γι’ αυτούς σεζόν, πετυχαίνοντας, παράλληλα, την πρώτη τους νίκη στο μίνι πρωτάθλημα. Όχι πως θα αλλάξει κάτι στη βαθμολογία, αλλά το γόητρο πάντα παίζει το δικό του ρόλο – ειδικά για τον Άρη σε αυτή την περίπτωση που έχει πάθει… χουνέρια από τη Λαμία τα τελευταία χρόνια.

Όλα τα σενάρια για τον τίτλο

ΑΕΚ με δύο νίκες παίρνει το πρωτάθλημα ό,τι κι αν συμβεί στα υπόλοιπα παιχνίδια. Παράλληλα, θα εξασφαλίσει το δεύτερο σερί πρωτάθλημά νωρίτερα, εάν επικρατήσει του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ο ΠΑΟΚ δεν νικήσει τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. 

Ο ΠΑΟΚ θέλει κι αυτός 2/2 απέναντι στον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και παράλληλα μία γκέλα της ΑΕΚ απέναντι στον Ολυμπιακό είτε τη Λαμία, για να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα.

Ο δε Παναθηναϊκός για να εξαντλήσει τις ελπίδες του και να τερματίσει πρώτος θα πρέπει να επικρατήσει του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο και παράλληλα η ΑΕΚ να πάρει μέχρι έναν βαθμό κόντρα σε Ολυμπιακό και Λαμία και ο ΠΑΟΚ να μη νικήσει τον Άρη.

Τέλος, ακόμη λιγότερες πιθανότητες έχει ο Ολυμπιακός, που πρέπει να νικήσει στα δύο εναπομείναντα ματς με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Παράλληλα, η ΑΕΚ να ηττηθεί από τη Λαμία, να έρθει ισόπαλο το ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός και ο Άρης να επικρατήσει του ΠΑΟΚ την τελευταία αγωνιστική.

Super League: Η βαθμολογία των πλέι οφ

  1. ΑΕΚ 75
  2. ΠΑΟΚ 74
  3. Παναθηναϊκός 71
  4. Ολυμπιακός 70
  5. Άρης 52
  6. Λαμία 35

Η τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ (19/5)

  • ΑΕΚ – Λαμία (20:00)
  • Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (20:00)
  • Άρης – ΠΑΟΚ (20:00)

Διαβάστε επίσης:

Βαγγέλης Μαρινάκης: Η… διαφορετική συνέντευξη στη Daily Mail και το ξεχωριστό τατουάζ με τις έξι λέξεις στο χέρι του

Τελικός Conference League: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη ασφαλείας – Προβληματισμός για τη μετακίνηση των οπαδών του Ολυμπιακού

Euroleague: Ο Μάικ Τζέιμς MVP της κανονικής περιόδου (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 09:23