search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 06:43
MENU CLOSE

Κουτσούμπας: Ρίχνουμε «κόκκινο» στο «μαύρο» του πολέμου, της φτώχειας, των πλειστηριασμών, του φασισμού

20.05.2024 17:29
koutsoumpas-1

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας για τις ευρωεκλογές κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε το μεσημέρι με εκπροσώπους της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και ποντιακών συλλόγων το μεσημέρι της Δευτέρας είπε ότι στην κρίσιμη και σημαντική αυτή μάχη «ο λαός θα απαντήσει στο δίλημμα: Εάν με την ψήφο του θα δώσει “πράσινο φως” στην ΕΕ των πολέμων της φτώχειας και των λόμπι ή εάν με δυνατό ΚΚΕ θα στείλει μήνυμα πανευρωπαϊκό ότι δεν τρώει κουτόχορτο, ότι οι λαοί αντιστέκονται».

Όπως ανέφερε «την επόμενη μέρα των εκλογών, στις 10 του Ιούνη, θα συνεχίσει να είναι παρούσα η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η αντιλαϊκή πολιτική, θα συνεχίσουν να είναι παρόντες οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

«Απέναντι σε όλους αυτούς μπορεί να σταθεί μόνο ένα δυνατό ΚΚΕ και ένας οργανωμένος λαός. Γιατί όλοι οι άλλοι, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά, ο Βελόπουλος, αποδείχτηκαν ότι δίνουν “αέρα στα πανιά” στις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη» σημείωσε.

Είπε ότι το ΚΚΕ «και σήμερα πρωτοστατεί στον αγώνα ενάντια σε μια νέα γενοκτονία που διεξάγεται για πολλές δεκαετίες απέναντι στον παλαιστινιακό λαό».

«Είμαστε περήφανοι που το κόμμα μας συνεχίζει και βρίσκεται με τη σωστή πλευρά της ιστορίας, απαιτώντας να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση στην αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Αυτό, άλλωστε, έχει αποφασίσει ομόφωνα η Βουλή, που καμία κυβέρνηση δεν υλοποίησε μέχρι σήμερα» προσέθεσε.

Αναφέρθηκε στον συνεχιζόμενο πόλεμο στο έδαφος της Ουκρανίας, σημειώνοντας πως «οι Έλληνες ομογενείς που έζησαν στη Σοβιετική Ένωση γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι λαοί της Ρωσίας και της Ουκρανίας ζούσαν για δεκαετίες αδελφωμένοι και προόδευαν ειρηνικά στις συνθήκες του σοσιαλισμού» ενώ «σήμερα, πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος, για τους ανταγωνισμούς και τους σχεδιασμούς αντιμαχόμενων ιμπεριαλιστικών κέντρων».

«Το ΚΚΕ βρίσκεται ξανά στην πρώτη γραμμή και έσπασε την ομερτά στήριξης της αντιδραστικής κυβέρνησης του Ζελένσκι, που όλα τα άλλα κόμματα προσπαθούσαν να επιβάλλουν για να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους συμμάχους τους ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ. Τα έδρανα του ΚΚΕ στη Βουλή έμειναν άδεια όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάλεσε να μιλήσουν σε αυτή ο Ζελένσκι και οι φασίστες των ταγμάτων Αζόφ. Τότε, που άλλοι χειροκροτούσαν όρθιοι όπως πχ η κυβερνητική πλειοψηφία και άλλοι καθιστοί όπως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με αυτούς που σήμερα θυμήθηκαν να το παίξουν “Νέα Αριστερά”!!! Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που ζητάει να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς» προσέθεσε.

Σημείωσε ότι «ο περήφανος λαός του Πόντου δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Κασσελάκη που μιλάει για το ΝΑΤΟ και στάζει μέλι, ούτε με το κόμμα του Βελόπουλου, που πίσω από τις διάφορες φανφάρες για να λανσάρεται δήθεν αντισυστημικός, κρύβει την ταύτιση και τη στήριξή του στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και στον Ζελένσκι».

Αναφέρθηκε στους «δεσμούς αίματος του ΚΚΕ με τον ποντιακό ελληνισμό που έζησε στις σοσιαλιστικές χώρες στην πρώην Σοβιετική Ένωση, με όλους αυτούς που έζησαν από πρώτο χέρι τις μεγάλες κατακτήσεις και τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού».

«Γνωρίζουμε καλά ότι και εσείς έχετε ενστάσεις για λάθη και καθυστερήσεις στην προσπάθεια της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, ζητήματα που το ΚΚΕ έχει συζητήσει και εξετάσει ακόμα και με συνεδριακές του αποφάσεις. Ένα είναι το σίγουρο. Η εξέταση της ιστορίας και της σοσιαλιστικής οικοδόμησης μας κάνει καλύτερους, ώστε η επόμενη έφοδος στον ουρανό να είναι οριστική και αμετάκλητη» σημείωσε.

Κάλεσε τον ποντιακό ελληνισμό «στις 9 Ιούνη να κάνει κριτήριο ψήφου τη συνολική στάση του αστικού κράτους της χώρας μας απέναντι στις δίκαιες διεκδικήσεις του».

Αναφέρθηκε, στη συνέχεια, στη μη αναγνώριση από το κράτος και τις κυβερνήσεις, των χρόνων εργασίας που είχαν οι Έλληνες ομογενείς από τις χώρες που προέρχονταν, «εξαναγκάζοντάς τους σε συντάξεις φτώχειας και πείνας» καθώς και στα «πρόστιμα που δέχτηκε ο ποντιακός ελληνισμός από διάφορες κρατικές υπηρεσίες, όπως π.χ της πολεοδομίας στην προσπάθειά του να στήσει το σπιτικό του στην Ελλάδα. Όταν, το ίδιο το κράτος τους έβαζε να εγκατασταθούν σε εκτός σχεδίου περιοχές, χωρίς να τους εξασφαλίζονται ακόμα και τα βασικά, όπως π.χ παροχή νερού και ρεύματος». «Ακόμα και σήμερα αρκετές περιοχές συνεχίζουν να παραμένουν εκτός σχεδίου» σχολίασε.

«Ο ποντιακός ελληνισμός να κάνει κριτήριο ψήφου τη στάση όλων των άλλων αστικών δυνάμεων για τα στεγαστικά δάνεια» προσέθεσε και σημείωσε:

«Το ΚΚΕ έχει καταθέσει αλλεπάλληλες ερωτήσεις στη Βουλή για τα δάνεια των Ελλήνων του Πόντου και οι απαντήσεις της κυβέρνησης είναι “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε”. Έχει καταθέσει τροπολογία στο Κοινοβούλιο, η οποία προέβλεπε να διαγραφούν τα ποσά που έχουν διαμορφωθεί από προσαυξήσεις λόγω ανατοκισμού και κεφαλαιοποίησης κάθε μορφής τόκων. Οι οφειλές που παραμένουν μετά τις παραπάνω διαγραφές να μειωθούν κατά 50%. Το, δε, ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης του ποσού που απομένει, μετά τις ανωτέρω διαγραφές, να μην υπερβαίνει το 10% του ετήσιου φορολογητέου ποσού. Προκειμένου να μπορέσουν να σώσουν τη μοναδική τους κατοικία, που για τους περισσότερους ήταν όνειρο ζωής. Αυτή η τροπολογία, όμως, δεν μπήκε καν σε ψηφοφορία από την κυβέρνηση της ΝΔ. Με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ να μην βγάζουν μιλιά, ενώ αφωνία έπαθαν και οι κατά τα άλλα φωνακλάδες, όπως ο Βελόπουλος».

Υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός, με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ. Αυτό το ξέρουν άπαντες σε αυτή τη χώρα».

«Στις 9 Ιούνη στέλνουμε μήνυμα πανευρωπαϊκό δίνοντας δύναμη στο ΚΚΕ. Ρίχνουμε “κόκκινο” στο “μαύρο” του πολέμου, της φτώχειας, των πλειστηριασμών, του φασισμού.

Για να είμαστε στις 10 Ιούνη από καλύτερες θέσεις. Για να κοντύνει αποφασιστικά το 41% της κυβέρνησης Μητσοτάκη και να δυναμώσει το πραγματικό αντίπαλο δέος, το ΚΚΕ. Για να δεχτούν ένα μεγάλο πλήγμα η ΕΕ των λόμπι και όσοι τη στηρίζουν» τόνισε, καταλήγοντας στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Πέντε νέα σποτ από τον Κασσελάκη για ασφάλεια, υγεία, ακρίβεια, φορολογία και διαφθορά

Ειδική Εκδήλωση στη Βουλή για τη Γενοκτονία των Ποντίων

ΣΥΡΙΖΑ: Κριτική στην κυβέρνηση για τα περί «εισαγόμενης ακρίβειας» και για τη Συμφωνία των Πρεσπών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 06:43