Πώς να φτιάξεις το εμβληματικό cheeseburger της ταινίας «The menu»
Όσοι έχουν παρακολουθήσει το φιλμ “The menu” γνωρίζουν πολύ καλά γιατί το συγκεκριμένο cheeseburger με διπλό μπιφτέκι, πίκλες, λιωμένες φέτες τσένταρ και σως είναι τόσο εμβληματικό.
Υλικά για τη Συνταγή
Για 2 cheeseburger
1 ξερό κόκκινο κρεμμύδι (130 γραμμάρια περίπου), κομμένο σε λεπτές φέτες
4 αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 ψωμάκια για χάμπουργκερ
30 γραμμάρια βούτυρο (2 κουταλάκια του γλυκού)
600 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
Αλατοπίπερο κατά βούληση
8 φέτες τσένταρ
Για την σως
2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Εκτέλεση
1.Αρχικά κόψτε τα ψωμάκια στη μέση, τεμαχίστε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και κόψτε την πίκλα αγγουριού διαγώνια σε φέτες. Ετοιμάστε τη σως, ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι και αφήστε την στην άκρη.
2. Βάλτε σε ένα μπολ τον κιμά, πλάστε τον και χωρίστε τον σε 4 μπάλες των 150 γραμμαρίων η καθεμία.
3. Ζεστάνετε 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Μόλις λιώσει βάλτε τα ψωμάκια από την κομμένη τους πλευρά και ψήστε τα για 1-2 λεπτά μόνο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφήστε τα στην άκρη.
4. Στο ίδιο τηγάνι ρίξτε την άλλη κουταλιά βούτυρο και τοποθετήστε τις 4 μπάλες κιμά στο κέντρο του τηγανιού. Με μια σπάτουλα πιέστε τα προς τα κάτω να πλατύνουν, αλατοπιπερώστε τα και βάλτε από πάνω τους μερικές φέτες κρεμμυδιού.
5. Ψήστε τα μπιφτέκια για 1-2 λεπτά (ανάλογα με το σκεύος) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αναποδογυρίστε τα προσεκτικά με την σπάτουλα. Βάλτε 2 φέτες τσένταρ (σταυρωτά) πάνω από κάθε μπιφτέκι και συνεχίστε το ψήσιμο για 1-2 ακόμα λεπτά.
6. Στήστε τα μπέργκερ. Αλείψτε με σάλτσα τη ροδισμένη μεριά του ψωμιού που θα χρησιμοποιήσετε για τον πάτο του μπέργκερ, βάλτε τα δύο μπιφτέκια το ένα πάνω στο άλλο, απλώστε τις φέτες πίκλας και κλείστε με το άλλο μισό ψωμάκι καπάκι που έχετε αλείψει με σάλτσα. Απολαύστε τα με τηγανιτές πατάτες!!!
Διαβάστε επίσης:
Σπιτικά γιαπωνέζικα ρολά με αγγούρι (kappa maki)
Μπουκιές παγωμένου γιαουρτιού, με φρούτα, ξηρούς καρπούς και σοκολάτα