ΤΕΤΑΡΤΗ 15.10.2025 05:37
MENU CLOSE

Ρυζοσαλάτα με καλαμπόκι και τόνο, από περισσεύματα ή κονσέρβες

27.06.2024 06:30

Μια πανεύκολη, ελαφριά και γευστική μεξικάνικη ρυζοσαλάτα με καλαμπόκι και τόνο που μπορεί να σερβιριστεί ζεστή ή κρύα και βασίζεται αποκλειστικά σε κονσέρβες ή περισσεύματα.

Υλικά για τη Συνταγή

  • 2 φλιτζάνια μακρύκοκκο ρύζι (ωμό ή έτοιμο βρασμένο)
  • 1 κονσέρβα (185 γραμμαρίων) τόνο σε νερό, καλά στραγγισμένο ή μαγειρεμένο σολομό που έχει περισσέψει
  • 1 κονσέρβα (400 γραμμαρίων) καλαμπόκι, ξεπλυμένο και καλά στραγγισμένο
  • 1 αγγούρι, κομμένο σε κύβους
  • 1 ξερό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 1 κονσέρβα (400 γραμμαρίων) φασόλια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα ή περισσεύματα βρασμένων οσπρίων
  • 2 ντομάτες, κομμένες σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας πράσινες πιπεριές χαλαπένιος, ψιλοκομμένες
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί τσένταρ
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο, χοντροκομμένο (προαιρετικά)

Για το ντρέσινγκ

  • 2 κουταλιές της σούπας, φρεσκοστιμμένο χυμό λάιμ
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα ταμπάσκο

Εκτέλεση

  • 1.Η συνταγή μπορεί να γίνει εύκολα με ρύζι βρασμένο που έχει περισσέψει. Σε διαφορετική περίπτωση, ξεπλύντε το ωμό ρύζι κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό, μέχρι  το νερό να βγαίνει καθαρό. Βράστε το σε κατσαρόλα με τη διπλάσια ποσότητα (ελαφρά αλατισμένου) νερού ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ξεπλύντε το με κρύο νερό ώστε να κρυώσει και στραγγίστε το.
  • 2.Βάλτε όλα τα υλικά για τη σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε τα καλά.
  • 3.Σε ένα σέικερ ή μεζούρα υγρών χτυπήστε το χυμό λάιμ, το λάδι, το ταμπάσκο και το αλάτι και περιχύστε με αυτό το ντρέσινγκ τη σαλάτα. Ανακατέψτε τη σάλτσα καλά μέχρι να κατανεμηθεί παντού ομοιόμορφα.
  • 4.Παγώστε τη ρυζοσαλάτα στο ψυγείο αν επιθυμείτε να την καταναλώσετε κρύα ή σερβίρετέ την ζεστή, με νάτσος ή τέλος γεμίστε με αυτήν σπιτικά μπουρίτο και αραβικές πίτες.  
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.10.2025 02:45
Exit mobile version