Συντριβή αεροσκάφους στη Βραζιλία: Εντοπίστηκαν τα μαύρα κουτιά, οι πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών για τα αίτια της τραγωδίας
Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για να διαπιστωθούν τα αίτια συντριβής του αεροσκάφους στα περίχωρα της πόλης Βινιέδο, στην πολιτεία Σάο Πάολο της Βραζιλίας, στο οποίο επέβαιναν 61 άτομα που έχασαν τη ζωή τους.
Ως αιτίες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να είχε σχηματιστεί πάγος καθώς υπήρχαν προειδοποιήσεις για ιδιαίτερα ψυχρό μέτωπο στη διαδρομή που θα ακολουθούσε το αεροσκάφος ή κάποια μηχανική βλάβη.
Επισημαίνουν ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα πάντως. Oι καιρικές συνθήκες, η κατάσταση των κινητήρων και το σύστημα ελέγχου του αεροσκάφους είναι τα τρία σημεία που θα εξεταστούν ενδελεχώς. Σημειώνεται ότι τα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου έχουν εντοπιστεί.
Διαβάστε επίσης:
Ιαπωνία: Ισχυρός σεισμός 6,8 Ρίχτερ – Καμία προειδοποίηση για τσουνάμι
Γάζα: Βομβαρδισμός σχολείου από το Ισραήλ με πάνω από 100 νεκρούς