Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Μείωση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά 0,25% τον Δεκέμβριο βλέπει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας ενώ προέβλεψε και περαιτέρω μειώσεις των επιτοκίων το 2025.
Μιλώντας στο συνέδριο που διοργανώνει στην Αθήνα το Βloomberg, ο επικεφαλής της ΤτΕ και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, ανέφερε ότι θεωρεί «λογική» μία μείωση του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ τον Δεκέμβριο.
Υπενθυμίζεται ότι το βασικό επιτόκιο καταθέσεων της ΕΚΤ μετά από δύο μειώσεις βρίσκεται σήμερα στο 3,25%.
Για το 2025 ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι έρχονται και νέες μειώσεις επιτοκίων εφόσον συνεχίσει ο πληθωρισμός την πτωτική του πορεία και υπό την αίρεση απρόβλεπτων εξελίξεων.
Υπό τα δεδομένα αυτά ο ίδιος επισήμανε ότι έως το τέλος του 2025 το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ θα μπορούσε να έχει υποχωρήσει στο λεγόμενο «ουδέτερο επίπεδο». Κληθείς να προσδιορίσει το ακριβές ύψος του λεγόμενου ουδέτερου επιτοκίου, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι ο υπολογισμός του δεν είναι ευχερής παρά ταύτα όπως είπε πως «2% το επιτόκιο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ουδέτερο».
Διαβάστε επίσης:
Απαντήσεις για το «χαμένο» βίντεο για τα Τεμπη ζητάει η Νέα Αριστερά
ΣΥΡΙΖΑ: Σωρεία καταγγελιών για χρήση προσωπικών στοιχείων μελών που αποχώρησαν
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.