Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ επιτέθηκε σήμερα στον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ επειδή επεμβαίνει στην ευρωπαϊκή πολιτική, κατηγορώντας τον ότι υπονομεύει τη δημοκρατία.
«Η διεθνής άκρα δεξιά, στην οποία αντιστεκόμαστε εδώ και χρόνια στην Ισπανία, υπό την ηγεσία στην προκειμένη περίπτωση του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη, επιτίθεται ανοικτά στους θεσμούς μας, υποδαυλίζει το μίσος και υποστηρίζει ανοικτά τους κληρονόμους του Ναζισμού στη Γερμανία», δήλωσε ο Σάντσεθ για τον Μασκ χωρίς να τον κατανομάσει.
Ο Σάντσεθ έκανε δηλώσεις στη Μαδρίτη σε εκδήλωση για τα 50 χρόνια από το θάνατο του δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο.
Ο Μασκ, ο οποίος πρόκειται να υπηρετήσει ως εξωτερικός σύμβουλος στην αμερικανική κυβέρνηση κατά την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, ασχολήθηκε με τις ισπανικές υποθέσεις την Κυριακή, σχολιάζοντας στο X σχετικά με ένα άρθρο που ανέφερε ότι οι καταδίκες για βιασμό στη βορειοανατολική ισπανική περιφέρεια της Καταλονίας αφορούν κυρίως ξένους.
Ο Σάντσεθ δήλωσε πως η δημοκρατία είναι εύθραυστη και βρίσκεται αντιμέτωπη με μια υπαρξιακή απειλή.
«Αν μας διδάσκει κάτι η ιστορία, είναι ότι η ελευθερία δεν κατακτάται δια παντός», τόνισε.
Διαβάστε επίσης:
Γερμανία: Προβάδισμα της Χριστιανικής Ένωσης (CDU) και άνοδο της AfD δείχνει νέα δημοσκόπηση
Για βιασμούς επί 9 χρόνια μηνύει τον «εφευρέτη» του OpenAi η αδελφή του – Η απάντηση της οικογένειας
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.