Ανακοινώνονται σήμερα οι λίστες για τα 97α Βραβεία Όσκαρ - Ποιες ταινίες αναμένεται να σαρώσουν σε υποψηφιότητες
Στον απόηχο των καταστροφικών πυρκαγιών στο Λος Άντζελες, οι υποψηφιότητες για τα 97α Βραβεία Όσκαρ θα ανακοινωθούν σήμερα.
Οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ είχαν αρχικά προγραμματιστεί για τις 17 Ιανουαρίου.
Με τόσους πολλούς στην κινηματογραφική βιομηχανία να ταλανίζονται από τις πυρκαγιές, ορισμένοι κάλεσαν την Ακαδημία να ακυρώσει εντελώς τα Όσκαρ. Οι ηγέτες της Ακαδημίας υποστήριξαν ότι η τελετή της 2ας Μαρτίου πρέπει να πραγματοποιηθεί, για τον οικονομικό αντίκτυπό τους στο Λος Άντζελες και ως σύμβολο ανθεκτικότητας της βιομηχανίας. Οι διοργανωτές έχουν ορκιστεί ότι τα φετινά βραβεία «θα γιορτάσουν το έργο που μας ενώνει ως παγκόσμια κινηματογραφική κοινότητα και θα αναγνωρίσουν εκείνους που πολέμησαν τόσο γενναία ενάντια στις πυρκαγιές».
Τέσσερις ταινίες έχουν προταθεί για το κορυφαίο βραβείο από το Σωματείο Παραγωγών, το Σωματείο Διευθυντών και το Screen Actors Guild: «Anora», «Conclave», «Emilia Pérez» και «A Complete Unknown».
Σήμερα είναι πιθανό να προστεθούν σε αυτές η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα ταινία «The Brutalist», το μουσικό blockbuster «Wicked» και το sequel επιστημονικής φαντασίας «Dune»: Part Two».
Από όλα αυτά, η υποψήφια ταινία του Netflix «Emilia Pérez» θα μπορούσε να συγκεντρώσει τις περισσότερες υποψηφιότητες από όλες και, ενδεχομένως, να θέσει ένα νέο υψηλό όριο για τις μη αγγλόφωνες ταινίες.
Μεγάλος ο ανταγωνισμός για το βραβείο καλύτερης ηθοποιού. Οι περισσότεροι αναμένουν υποψηφιότητες για τις Ντέμι Μουρ («The Substance»), Σίνθια Ερίβο («Wicked»), Μίκι Μάντισον («Anora») και Κάρλα Σοφία Γκασκόν («Emilia Pérez»).
Διαβάστε επίσης:
Ταινίες Πρώτης Προβολής: Ο «άγνωστος» Μπομπ Ντίλαν και ένα ινδικό «διαμάντι» (Video)
Σινεμά: Ό,τι μπορεί το φως – Aδιόρατες συνδέσεις για τρεις ηρωίδες στην ταινία του Πογιάλ Κοπάντια
Χρυσά Βατόμουρα 2025: Σάρωσε στις υποψηφιότητες το «Joker: Folie à Deux» με επτά (video)