Βγαίνουν στο Σύνταγμα οι συνταξιούχοι στις 11 Απριλίου - Οργή για το ότι θα μείνουν χωρίς χρήματα το Πάσχα
Το φιάσκο της κυβέρνησης που θα αφήσει συνταξιούχους και ΑμεΑ χωρίς επιδόματα τις γιορτές του Πάσχα, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, αλλά και πολιτική αντιπαράθεση.
Μάλιστα, έχει γίνει μαζικό κάλεσμα στους συνταξιούχους των ΙΚΑ – ΟΑΕΕ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΠΕΣ ΝΑΤ – ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ, να συμμετέχουν στην συγκέντρωση που θα γίνει την προσεχή Παρασκευή στις 8 το βράδυ.
Η απόφαση να γίνει νύχτα η συγκέντρωση προκάλεσε αρχικά εντύπωση, αλλά δεν έγινε τυχαία. Θέλουν να «θυμίσουν» όπως λένε, ότι οι συνταξιούχοι ζουν στο «σκοτάδι» και παραγκωνισμένοι από την κυβέρνηση.
Στην ανακοίνωση-κάλεσμα, τονίζουν πως διεκδικούν από την κυβέρνηση την άμεση καταβολή της 13ης και 14ης «πληρωμένης από εμάς σύνταξης που όλες οι κυβερνήσεις έχουν αφαιρέσει και η σημερινή συνεχίζει», τα αναδρομικά δώρα και τα επικουρικά του 11μηνου 2015 -2016 για όλους τους συνταξιούχους, την άμεση ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις κύριες συντάξεις, αυξήσεις στις συντάξεις και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον ΕΦΚΑ για την κάλυψη όλων των αναγκών των ασφαλισμένων και συνταξιούχων.
Παράλληλα, ζητούν να «σταματήσει κάθε στήριξη, χρηματοδότηση στους αιματηρούς πολέμους και να δοθούν χρήματα για τις ανάγκες του λαού, των εργαζομένων των συνταξιούχων».
Διαβάστε επίσης:
Ξεκίνησε το νέο κύμα κακοκαιρίας: Έντονη χαλαζόπτωση στην Χαλκιδική, χιόνια στη Φλώρινα (Video)
Κομοτηνή: Επεισοδιακή σύλληψη διακινητή αλλοδαπών στον Έβρο