Το νερό Δίρφυς στο διεθνές προσκήνιο μέσω επιστημονικής έρευνας
Με αφορμή το αυξημένο ενδιαφέρον που παρατηρείται για τις ευεργετικές επιδράσεις του νερού στην ανθρώπινη υγεία, η εταιρεία ΔΙΡΦΥΣ Α.Ε. αναδεικνύει ξανά μια σημαντική επιστημονική μελέτη του 2019, που εξακολουθεί να προσελκύει το ενδιαφέρον σε ελληνικά και διεθνή μέσα.
Σύμφωνα με τα ευρήματα, η κατανάλωση του νερού Δίρφυς οδήγησε σε μείωση κατά 15% της εμφάνισης υποτροπιαζουσών ουρολοιμώξεων στους συμμετέχοντες. Στο πλαίσιο της μελέτης, οι εθελοντές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, όπου η μόνη διαφορά ήταν το είδος νερού που κατανάλωναν. Η ομάδα που κατανάλωνε το νερό Δίρφυς παρουσίασε στατιστικά σημαντικά υψηλότερα επίπεδα μαγνησίου στον ορό, επιβεβαιώνοντας τη βιοδιαθεσιμότητα των ιχνοστοιχείων του προϊόντος και τη θετική επίδρασή του στην υγεία.
Παρά το γεγονός ότι η μελέτη βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και διακόπηκε λόγω της πανδημίας Covid-19 — γεγονός που έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα — τα αποτελέσματα αναδεικνύουν το ποιοτικό προφίλ του νερού Δίρφυς και ενισχύουν την ανάγκη για περαιτέρω ερευνητικές προσπάθειες.
Η επανεμφάνιση αυτής της μελέτης στον δημόσιο διάλογο υπογραμμίζει τη σημασία της επιστημονικής τεκμηρίωσης και τη δυνατότητα προϊόντων όπως το νερό Δίρφυς να ενισχύσουν τη θέση της ελληνικής επιχειρηματικότητας στη διεθνή αγορά.
Διαβάστε επίσης
Ολοκληρώθηκε το 3×3 Schools powered by ΔΕΗ με πάνω από 3.200 μαθητές πανελλαδικά