Αρακάς λαδερός με μπουκίτσες κοτόπουλου
Εξαιρετικά απλό και εύκολο στην προετοιμασία του πιάτο, ο λαδερός αρακάς με μπουκίτσες κοτόπουλου είναι μια πεντανόστιμη λύση για γεύμα ή δείπνο της τελευταίας στιγμής, αφού ετοιμάζεται σε 30 λεπτά περίπου.
Υλικά για τη Συνταγή
2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκιές
2 φλιτζάνια αρακά, φρέσκο ή κατεψυγμένο (ο φρέσκος θα χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο μαγειρέματος)
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μεγάλη πατάτα, κομμένη σε κύβους
1 μέτριο καρότο, κομμένο σε κύβους
1 γενναία κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ελαιόλαδο
Λίγο άνηθο, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Αρχικά κόψτε το κοτόπουλο σε μπουκιές, βάλτε το σε κατσαρόλα ή άλλο σκεύος με λίγο λάδι και σοτάρετέ το, μέχρι να ροδίσει, απ’ όλες τις πλευρές. Βγάλτε το και αφήστε το στην άκρη.
- Στην ίδια κατσαρόλα, συμπληρώστε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο, βάλτε τα κρεμμύδια και τα καρότα και σοτάρετέ τα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα τα κρεμμύδια.
- Στη συνέχεια βάλτε τον πελτέ, τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά και φέρτε τα μερικές βόλτες ακόμα. Επαναφέρετε στο σκεύος και τις σοταρισμένες μπουκιές κοτόπουλου.
- Προσθέστε τόσο νερό (από τον βραστήρα) ώστε να μισοσκεπαστούν τα υλικά και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς και να πιει τα φαγητό τα υγρά του.
- Πασπαλίστε με τον φρέσκο άνηθο, ανακατέψτε, αφήστε για λίγα λεπτά ακόμα και σερβίρετε το φαγητό ζεστό μαζί με ρύζι και μια σαλάτα εποχής.
Διαβάστε επίσης:
Γλυκό του κουταλιού λεμόνι, σαν τον παλιό καλό καιρό
Γαρίδες πιλ-πιλ, σε σκορδόλαδο τσίλι, το ισπανικό τάπας που ζητάει ψωμί για «βούτες»