20.06.2025
07:00
Αφράτα και fantaστικά μάφινς με αναψυκτικό πορτοκάλι
20.06.2025
07:00
Αφράτα και ζουμερά μάφινς που ετοιμάζονται πανεύκολα και ψήνονται μόνο σε 15 λεπτά, ιδανικά για αρχάριους.
Υλικά για τη Συνταγή
- 80 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 μεσαία αυγά
- 1 φάκελο βανίλια – ζάχαρη
- 1 τσιμπιά αλάτι
- 225 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 150 ml σπορέλαιο
- 100 ml πορτοκαλάδα με ανθρακικό
Για το γλάσο
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- Λίγο χυμό πορτοκαλιού
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Αρχικά, στρώστε με τα ειδικά χαρτάκια μια φόρμα με 12 θήκες για μάφιν και προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C στις αντιστάσεις (ή στους 160ο C στον αέρα).
- Σε ένα μπολ κοσκινίστε και ανακατέψτε όλα τα στέρεα υλικά, εκτός από τη ζάχαρη.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε με το μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να κρεμώσουν. Με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα ρίχνετε εναλλάξ το σπορέλαιο με την πορτοκαλάδα και το μίγμα με τα στέρεα υλικά, χωρίς να το παρακάνετε με το χτύπημα.
- Μοιράστε το μίγμα στα προετοιμασμένα φορμάκια με ένα σκουπ παγωτού και ψήστε τα για περίπου 15 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν, να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και αφαιρέστε τα από τη φόρμα.
- Στο μεταξύ ετοιμάστε το γλάσο ανακατεύοντας την αχνοζάχαρη με το χυμό και το ξύσμα και προσαρμόζοντας τα υλικά ανάλογα με την σύσταση που θέλετε.
- Περιχύστε τα μάφιν με το γλάσο, διακοσμήστε με επιπλέον ξύσμα, κομματάκια πορτοκαλιού ή χρωματιστά κας κας και είναι έτοιμα να τα απολαύσετε!!!
Διαβάστε επίσης
Λουκουμάδες με γιαούρτι φρούτων (επιδόρπιο) και σταφίδες
Μανιτάρια γεμιστά με φέτα και θυμάρι σε air fryer ή συμβατικό φούρνο