Η ελληνική γαστρονομία «ταξίδεψε» στο Βελιγράδι (photos)
Ελληνικά φαγητά και εκλεκτά ελληνικά κρασιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν στο Βελιγράδι δημοσιογράφοι bloggers, influencers και σεφ μαγειρικής.
Στο μενού βρέθηκαν πιάτα, φτιαγμένα από αγνά ελληνικά προϊόντα τα οποία πρόσφεραν εταιρίες από την Ελλάδα που δραστηριοποιούνται στην Σερβία.
Οι σεφ μαγειρικής του, ελληνικών συμφερόντων, ξενοδοχείου Metropol Palace, όπου έγινε η παρουσίαση, φρόντισαν να ενσωματώσουν ελληνικές πρώτες ύλες στην καθημερινή σερβική κουζίνα προσφέροντας νέες γευστικές εμπειρίες.
«Σκοπός μας είναι να παρακινήσουμε τους Σέρβους όχι τόσο να γνωρίζουν την ελληνική κουζίνα, που την ξέρουν μιας και ένα εκατομμύριο απ αυτούς επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα, αλλά να γνωρίσουν πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ελληνικά προϊόντα στη δική τους κουζίνα. Αυτό θα βοηθήσει στην αύξηση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων προς την Σερβία» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γενικός Σύμβουλος ΟΕΥ της Ελληνικής Πρεσβείας, Αντώνης Κατεπόδης.
Τόνισε επίσης ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα στη Σερβία παραμένει σημαντική παρά την συρρίκνωση που υπέστη τα χρόνια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. «Σήμερα στη Σερβία δραστηριοποιούνται περίπου 200 ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν 15.000 εργαζόμενους και με εκτιμώμενο ετήσιο τζίρο γύρω στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ» ανέφερε ο κ. Κατεπόδης.
Πηγή φωτογραφιών: Ελληνική Πρεσβεία στο Βελιγράδι
Διαβάστε επίσης:
Ρεκόρ αιτήσεων για τους 28 βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ