ΠΕΜΠΤΗ 16.10.2025 05:42
MENU CLOSE

Έρευνα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για κατάχρηση κεφαλαίων από ακροδεξιούς ευρωβουλευτές

08.07.2025 19:30

Oικονομικοί εισαγγελείς της ΕΕ ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν έρευνα για φερόμενη κατάχρηση 4,3 εκατομμυρίων ευρώ από την Ταυτότητα και Δημοκρατία, μια πλέον ανενεργή ακροδεξιά κοινοβουλευτική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο, στην οποία μέλος ήταν το γαλλικό κόμμα Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λε Πεν.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας επιβεβαίωσε την έναρξη έρευνας, η οποία αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Euractiv. Ο εκπρόσωπος ωστόσο δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να δοθούν λεπτομέρειες.

Η ομάδα Ταυτότητα και Δημοκρατία στο Ευρωκοινοβούλιο συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της Λε Πεν το 2019, ενώνοντας ευρωσκεπτικιστές από όλα τα κράτη μέλη της Ένωσης που στόχευαν στην επιστροφή εξουσιών από τις Βρυξέλλες πίσω στις κυβερνήσεις χωρών.

Ο Ζορντάν Μπαρντελά, πρόεδρος του Εθνικού Συναγερμού και ευρωβουλευτής, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι το Ευρωκοινοβούλιο ξεκίνησε μια «επιχείρηση παρενόχλησης». «Δεν νομίζω ότι κάποιος ξεγελιέται από αυτό το είδος επιχείρησης», είπε.

Το Euractiv τόνισε στο δημοσίευμά του ότι η έρευνα αφορά δαπάνες που έγιναν μεταξύ 2019 και 2024.

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) διερευνά οικονομικά εγκλήματα κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνεργάζεται με τις αρχές των κρατών μελών της ΕΕ, καθώς και με άλλες οντότητες.

Διαβάστε επίσης:

Σκηνές Αποκάλυψης στη Μασσαλία από τη φωτιά που φτάνει στα προάστια – Έρημοι δρόμοι, ζημιές σε σπίτια, έκλεισε το αεροδρόμιο

Financial Times: Σε στρατιωτική ετοιμότητα το λιμάνι του Ρότερνταμ για πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία

Αμετάβλητη η προθεσμία για τους «αμοιβαίους» δασμούς Τραμπ

ΠΕΜΠΤΗ 16.10.2025 03:57
Exit mobile version