ΣΑΒΒΑΤΟ 30.08.2025 23:30
MENU CLOSE

Μανιτάρια σκορδάτα, με ούζο και κρέμα γάλακτος

15.07.2025 06:36

Ένα πεντανόστιμο ορεκτικό, ιδανικό για βουτιές με χωριάτικο ψωμί, που λειτουργεί εξίσου καλά και σαν συνοδευτικό μεζεδάκι με τσίπουρο και άλλα οινοπνευματώδη.

Υλικά για τη συνταγή

2 φλιτζάνια μανιτάρια ανάμεικτα (κομμένα σε φέτες)
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
Αλατοπίπερο κατά βούληση
1 σφηνάκι ούζο
¼ φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
Λίγο φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Νιφάδες παρμεζάνας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Αρχικά καθαρίστε με ένα βουρτσάκι ή ένα νωπό πανί τα μανιτάρια και κόψτε τα σε φέτες.
  2. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος βάλτε το ελαιόλαδο και το βούτυρο να λιώσει και σοτάρετε καλά τα μανιτάρια, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Αλατοπιπερώστε ελαφρά και συνεχίστε το σοτάρισμα για 3 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο παραπάνω λιπαρή ουσία (ελαιόλαδο ή βούτυρο).
  3. Στη συνέχεια, καλύψτε με ένα καπάκι, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε τα να σιγοβράσουν και να απελευθερώσουν τα υγρά τους για περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε το καπάκι, ρίξτε το σφηνάκι με το ούζο και αφήστε το για 1-2 λεπτά, να εξατμιστεί.
  4. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας καλά, μέχρι να πάρει μια βράση. Αν χρειαστεί διορθώστε τη γεύση με αλατοπίπερο.
  5. Μόλις είναι έτοιμα τα μανιτάρια και δέσει λίγο η σάλτσα, πασπαλίστε με τον μαϊντανό, διακοσμήστε με φλούδες παρμεζάνας και σερβίρετε το ορεκτικό ζεστό.

Διαβάστε επίσης:

Καλοκαιρινό κοκτέιλ με καρπούζι

Κλαμπ σάντουιτς στυλ Caesar’s με κοτόπουλο, μπέικον και αυγό

Γιγάντια μπισκότα βρώμης, με σταγόνες σοκολάτας και κομμάτια καραμέλας βουτύρου (αγελαδίτσα)

ΣΑΒΒΑΤΟ 30.08.2025 23:19
Exit mobile version