Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή για τις δύο απόπειρες βιασμού
Ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας στον στον Πέτρο Φιλιππίδη, τον οποίο έκρινε ένοχο και για τις δύο κατηγορίες απόπειρας βιασμού.
Επίσης, κρίθηκε ομόφωνα ένοχος και για την κατηγορία της απόπειρας βιασμού σε βάρος συναδέλφου του μέσα στο όχημά του το 2014 σε δρόμο του Παλαιού Ψυχικού.
Το δικαστήριο αρνήθηκε ομόφωνα και την αναγνώριση ελαφρυντικών του πρότερου σύννομου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, η οποία θα μπορούσε να επιφέρει μείωση της ποινής του.
Πρωτοδίκως, ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 8 ετών, χωρίς ελαφρυντικά, αλλά είχε δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του μέχρι το Εφετείο.
Ο ίδιος ο ηθοποιός δήλωνε αθώος, υποστηρίζοντας ότι οι δύο καταγγέλλουσες είχαν συναινέσει, ενώ είχε υποστηρίξει ότι οι διώξεις σε βάρος του ήταν «οργανωμένες ενέργειες» της τότε ηγεσίας του ΣΕΗ ώστε να βγει εκτός θεάτρου.
«Αισθάνομαι ανακουφισμένη και δικαιωμένη»
«Αισθάνομαι ανακουφισμένη και δικαιωμένη» δήλωσε μετά το πέρας της διαδικασίας ενώπιον του ΜΟΕ, η μία από τις δύο γυναίκες που κατήγγειλαν τον Πέτρο Φιλιππίδη. Ο ηθοποιός έφυγε από το Εφετείο με τους συνηγόρους του, χωρίς να προβούν σε οποιαδήποτε δήλωση μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου. Από την πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας, οι δηλώσεις που έγιναν αφορούσαν κυρίως την ικανοποίηση τους για το μήνυμα που έστειλε η Δικαιοσύνη με την απόφαση της σε μία εμβληματική υπόθεση.
Όπως ανέφερε ο εκ των δικηγόρων που εκπροσώπησαν τις παθούσες, Ανδρέας Βαγγόπουλος: «Η ελληνική Δικαιοσύνη έκρινε με μια ομόφωνη ηχηρή απόφαση και με ομόφωνη απόρριψη ελαφρυντικών περιστάσεων. Είναι μια απόφαση σημαντική, ένα ηχηρό μήνυμα με το οποίο αναγνώρισε η ελληνική δικαιοσύνη ότι όποια μορφή κατάχρησης εξουσίας και έμφυλης βίας δεν είναι ανεκτή. Έσπασε η σιωπή, δόθηκε η ελευθερία στα θύματα να σπάσουν την σιωπή τους».
Ο Αλέξανδρος Μίντζιας, επίσης εκ των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας, είπε στους δημοσιογράφους: «Μετά από πέντε χρόνια και εξήντα συνεδριάσεις φτάσαμε στο τέλος μιας ιδιαίτερης υπόθεσης. Υπάρχουν μηνύματα ηχηρά από τη Δικαιοσύνη. Είχα πει στην αγόρευσή μου πως οι γυναίκες αυτές δεν ήρθαν για εκδίκηση, μόνο για δικαίωση. Δεν ήταν στόχος να γίνει παράδειγμα προς αποφυγή ο κατηγορούμενος, αλλά η Δικαιοσύνη να γίνει παράδειγμα προς μίμηση. Η ποινή δεν είναι υψηλή αλλά η ελάχιστη που του δόθηκε, αλλά τέτοιες αποφάσεις σε κάνουν να νιώθεις ότι υπηρετείς αυτόν τον τόπο».
Διαβάστε επίσης:
Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 19χρονου για ληστεία με απειλή μαχαιριού σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών