ΚΥΡΙΑΚΗ 21.09.2025 03:22
MENU CLOSE

Και η Βρετανία αναγνωρίζει το παλαιστινιακό κράτος, παρά τις αντιρρήσεις Τραμπ

20.09.2025 16:03

Ο βρετανός πρωθυπουργός, σερ Κιρ Στάρμερ, θα ανακοινώσει την Κυριακή (21/9) την επίσημη αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, παρά τις αντιρρήσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή»

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο Στάρμερ αναμένεται να τονίσει ότι η συνεχιζόμενη στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα αφήνει τη Βρετανία «χωρίς άλλη επιλογή», καθιστώντας την αναγνώριση μόνοδρομο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ασκήσει πιέσεις κατά της αναγνώρισης, προειδοποιώντας ότι θα εκληφθεί ως «ανταμοιβή για τις θηριωδίες της Χαμάς».

Μιλώντας στο Τσέκερς, την περασμένη Πέμπτη, δίπλα στον Στάρμερ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι το ζήτημα αποτελεί ένα από τα «λίγα» σημεία διαφωνίας ανάμεσα στους δύο ηγέτες.

Ο βρετανός πρωθυπουργός απάντησε ότι η Χαμάς δεν μπορεί να έχει καμία εμπλοκή στη μελλοντική διακυβέρνηση της Γάζας και υπογράμμισε πως η βρετανική θέση δεν μειώνει τη φρίκη των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου.

Η επίσημη διακήρυξη της νέας βρετανικής πολιτικής θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ από τον αντιπρόεδρο Ντέιβιντ Λάμι. Η Βρετανία αναμένεται να έχει στο πλευρό της τη Γαλλία, τον Καναδά και την Αυστραλία, που προτίθενται επίσης να προχωρήσουν σε αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Διαβάστε επίσης:

Το αδιαχώρητο στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια μετά την κυβερνοεπίθεση – «Κανείς δεν μας έλεγε τι συμβαίνει»

Δουβλίνο: Εκκενώθηκε ο τερματικός σταθμός 2 του αεροδρομίου λόγω ύποπτου αντικειμένου (Videos/Photos)

«Ο Νετανιάχου έχει αποφασίσει να τους σκοτώσει»: «Φωτογραφία αποχαιρετισμού» των 48 Ισραηλινών ομήρων δημοσίευσε η Χαμάς

ΚΥΡΙΑΚΗ 21.09.2025 00:33
Exit mobile version