Φθινοπωρινό κέικ κίτρινης κολοκύθας με καρύδια
Ένα φθινοπωρινό κέικ ιδανικό για το πρωινό ή για απογευματινό σνακ με ήπια και αρωματική γεύση που περιέχει πουρέ κίτρινης κολοκύθας και θρυμματισμένα καρύδια..
Υλικά για τη Συνταγή
2 φλιτζάνια πουρέ γλυκοκολοκύθας
1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλιτζάνι καστανή
4 αυγά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ελαφρύ ή σπορέλαιο
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένη κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
1 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180° C και λαδοαλευρώστε μια φόρμα για κέικ.
2 .Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τον πουρέ κολοκύθας, τη λευκή ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, τα αυγά και το λάδι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3. Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το τζίντζερ και προσθέστε τμηματικά τα ξηρά αυτά υλικά στο μίγμα κολοκύθας, ανακατεύοντας καλά έπειτα από κάθε προσθήκη.
4. Ρίξτε και τα ψιλοκομμένα καρύδια στη ζύμη, ανακατέψτε απαλά και αδειάστε το μίγμα στο προετοιμασμένο ταψί, απλώνοντάς το ομοιόμορφα.
5. Ψήστε στον καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 60-70 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο.
6. Αφήστε το κέικ να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρετέ το σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
7. Μπορείτε να το απολαύσετε όπως είναι σκέτο ή να το πασπαλίσετε με λίγη αχνοζάχαρη από πάνω πριν το σερβίρετε.
Διαβάστε επίσης:
Αυθεντικά ρωσικά πιροσκί με λουκάνικο
Γαλατόπιτα τάρτα (Φλαν αλά παριζιέν)
Μπριζόλες χοιρινές (λαιμού) με σκόρδο, λεμόνι και δεντρολίβανο, στο τηγάνι