27.09.2025
06:37
Κοτοκεφτέδες με σάλτσα σόγιας
27.09.2025
06:37
Το ζουμερό εσωτερικό και το τραγανό εξωτερικό των κοτοκεφτέδων, σε συνδυασμό με τη νόστιμη σάλτσα, θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά για τη Συνταγή
- 500 γραμμάρια κιμά από μπούτι κοτόπουλο (καθαρισμένο από κόκαλα και αλεσμένο στον επεξεργαστή τροφίμων)
- 1 αυγό
- 1 φάκελο έτοιμο μίγμα για κεφτεδάκια με φρυγανιά (αντικαταστήστε με 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά, αλατοπίπερο κατά βούληση και τα μπαχαρικά της αρεσκείας σας)
- ½ φλιτζάνι νερό
- Σπορέλαιο για το τηγάνισμα (1 – 2 κουταλιές της σούπας)
- Για τη σάλτσα
- 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι
- ¼ φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
- ¾ φλιτζανιού νερό
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ, φρεσκοτριμμένο
- Λίγο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο ή φρέσκο κρεμμυδάκι
Εκτέλεση
- Αρχικά ανακατέψτε τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα μπολ ή σε ένα βαζάκι μέχρι να έχει το μίγμα ομοιόμορφη σύσταση και αφήστε το στην άκρη.
- Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώστε απαλά με τα χέρια σας μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Πλάστε τα κεφτεδάκια σε μέτρια, στρογγυλά πλακέ τεμάχια και αφήστε τα να ξεκουραστούν σκεπασμένα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
- Ζεστάνετε το σπορέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέστε τα κεφτεδάκια και τηγανίστε τα για 1 ½ λεπτό από κάθε πλευρά.
- Προσθέστε την προετοιμασμένη σάλτσα στο τηγάνι και φέρτε σε βρασμό. Μαγειρέψτε τα όλα μαζί (κεφτεδάκια + σάλτσα ) για 7-8 λεπτά.
- Μόλις ψηθούν καλά τα κεφτεδάκια, αποσύρετέ τα από το σκεύος και συνεχίστε το βράσιμο μέχρι να δέσει η σάλτσα. Όταν μειωθούν στο μισό τα υγρά και αποκτήσει μια πηχτή υφή η σάλτσα σόγιας, αποσύρετε από τη φωτιά.
- Τοποθετήστε τα κεφτεδάκια σε ένα πιάτο και περιχύστε τα με τη ζεστή σάλτσα. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρετέ τα ζεστά.
Συμβουλή
Αν δεν θέλετε να τα τηγανίσετε, μπορείτε να ψήσετε τα κεφτεδάκια σε προετοιμασμένο ταψί με λαδόκολλα στο φούρνο, στους 180ο C για 25-30 λεπτά.
Διαβάστε επίσης:
Φθινοπωρινό κέικ κίτρινης κολοκύθας με καρύδια
Αυθεντικά ρωσικά πιροσκί με λουκάνικο
Γαλατόπιτα τάρτα (Φλαν αλά παριζιέν)