Πράσινη πατατοσαλάτα με σπιτική πέστο
Μια φωτεινή πράσινη πατατοσαλάτα, φρέσκια και χορταστική, ιδανική για ελαφρύ γεύμα ή δείπνο αλλά και ως συνοδευτικό για μπάρμπεκιου και εορταστικά τραπέζια.
Υλικά για τη Συνταγή
1 κιλό πατάτες (baby κατά προτίμηση), κομμένες στη μέση ή σε μεσαίους κύβους
Για την σάλτσα πέστο
15 γραμμάρια σπόρους κουκουναριού
50 γραμμάρια φρέσκο βασιλικό
20 γραμμάρια φρέσκο μαϊντανό
Ξύσμα από 1 λεμόνι, βιολογικό
20 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
160 ml ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο κατά βούληση
Για το σερβίρισμα
Επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα
6 αυγά σφικτά βρασμένα, χοντροκομμένα
Μερικά φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση
1.Αρχικά βάλτε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό και φέρτε τις σε βρασμό. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε τις για περίπου 12- 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε και αφήστε να κρυώσουν εντελώς.
2.Στο μεταξύ, καβουρδίστε τα κουκουνάρια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι ή λίπος μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να μυρίσουν, ανακατεύοντας περιστασιακά.
3.Κόψτε τα φύλλα βασιλικού και μαϊντανού, αφαιρέστε τα κοτσάνια και τρίψτε το ξύσμα λεμονιού.
4.Βάλτε τον βασιλικό, τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, την τριμμένη παρμεζάνα, τα καβουρδισμένα κουκουνάρια, το σκόρδο και το ελαιόλαδο στο δοχείο του ραβδομπλέντερ και πολτοποιήστε τα όλα καλά.
5.Αλατοπιπερώστε την σάλστα πέστο και ραντίστε με λίγο χυμό λεμονιού.
6.Κόψτε τις πατάτες σε κύβους και ανακατέψτε τις με τη σάλτσα πέστο. 7.Γαρνίρετε τη σαλάτα με λίγη τριμμένη παρμεζάνα, τα χοντροκομμένα βραστά αυγά και επιπλέον φύλλα βασιλικού.
Διαβάστε επίσης:
Απλό κέικ καρότο, με λάδι και καρύδι