Τραγανό κοτόπουλο Σαγκάης με σουσάμι
Μια συνταγή από τη παραδοσιακή κουζίνα της Κίνας για τραγανά φιλετάκια κοτόπουλου, που μαρινάρονται σε σόγια και τηγανίζονται, τυλιγμένα σε πεντανόστιμη κρούστα σουσαμιού.
Υλικά για τη Συνταγή
500 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου
2 αυγά
100 γραμμάρια κορν φλάουρ
30 ml σάλτσα σόγιας
50 γραμμάρια μουστάρδα
100 γραμμάρια σουσάμι (αν θέλετε το αραιώνετε με λίγη τριμμένη φρυγανιά)
Άφθονο σπορέλαιο για το τηγάνισμα (περίπου 300 ml)
Εκτέλεση
1. Αρχικά κόψτε τα φιλετάκια κοτόπουλου σε μακρόστενες λωρίδες πάχους ενός δακτύλου περίπου.
2. Βάλτε τις λωρίδες σε ένα μπολ με το σογιέλαιο, ανακατέψτε να καλυφθούν παντού και αφήστε τις να μαριναριστούν για 30 λεπτά
3. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε τα αυγά με τη μουστάρδα και το κορν φλάουρ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
4. Προσθέστε στο παραπάνω μπολ τις μαριναρισμένες λωρίδες κοτόπουλου, όπως είναι, μαζί με τη σάλτσα σόγιας. Ρίξτε και το σουσάμι και αναμείξτε προσεκτικά ώστε να καλυφθούν καλά όλες οι λωρίδες κοτόπουλου με το παχύ κουρκούτι.
5. Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά. Μόλις είναι έτοιμο το λάδι μεταφέρετε προσεκτικά μια- μια τις λωρίδες κοτόπουλου (σε δόσεις), με μια λαβίδα, μέσα στο τηγάνι. Τηγανίστε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, χωρίς να το παρακάνετε, για να μην στεγνώσει το κρέας.
6. Μεταφέρετε τα τηγανισμένα κομμάτια κοτόπουλου Σαγκάης σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να τραβήξει την περιττή ποσότητα λαδιού. Σερβίρετε με πατάτες, σαλάτα λαχανικών, ασιατικού τύπου ρύζι και σως κρέμας – σκόρδου ή γλυκιάς σάλτσας τσίλι.
Διαβάστε επίσης:
Μιλφέιγ με γρήγορη σπιτική σφολιάτα και καραμελωμένα μήλα
Τηγανητός σολομός πάνω σε πουρέ πατάτας, ιδανικός για αρχάριους