Κόκκινο κρεμμύδι τουρσί, με τον κλασικό κανόνα 1-2-3
Τα κρεμμύδια τουρσί αποτελούν ένα νόστιμο και εύκολο συνοδευτικό, που μπορεί να εντυπωσιάσει μέσα σε σαλάτες, σάντουιτς, χάμπουργκερ, λουκάνικα και ψητά μπιφτέκια και δίπλα σε όλα τα κρεατικά, ψάρια κτλ.
Υλικά για τη Συνταγή
2 κόκκινα ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
100 ml ξίδι λευκό ή μηλόξιδο
200 ml (170 γραμμάρια περίπου) κρυσταλλική ζάχαρη
300 ml νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Προαιρετικά
Κόκκους πιπεριού, δαφνόφυλλα, τσίλι, ξύσμα λεμονιού, γλυκάνισος, τζίντζερ κτλ.
Εκτέλεση
1. Ξεφλουδίστε και κόψτε σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι, με το χέρι ή με μαντολίνο. Τοποθετήστε το κρεμμύδι σε καλά καθαρισμένα αποστειρωμένα βάζα με καπάκια.
2. Σε μια κατσαρόλα βράστε το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύδι. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και το αλάτι. Μπορείτε να προσθέσετε το αρωματικό της επιλογής σας, προαιρετικά.
3. Αφήστε το μίγμα να σταθεί για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια περιχύστε το πάνω από τα κρεμμύδια μέσα στα βάζα. Αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και έπειτα τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα πριν το σερβίρετε.
Συμβουλές
• Όσο περισσότερο χρόνο αφήνετε το κρεμμύδι να μαριναριστεί, τόσο πιο όμορφο θα είναι το χρώμα και καλύτερη η γεύση του.
• Τα κρεμμύδια τουρσί διατηρούνται για έως ένα μήνα στο ψυγείο.
• Η μέθοδος 1-2-3 λειτουργεί και για άλλα είδη λαχανικών, όπως καρότα ή κουνουπίδι.
• Αν θέλετε λίγο πιο πικάντικο το κρεμμύδι, μπορείτε να προσθέσετε φέτες πιπεριάς τσίλι.
Διαβάστε επίσης:
Κεφτέδες με κορν μπιφ, μεζές μιας άλλης εποχής
Χριστουγεννιάτικα κεράσματα με κορν φλέικς και σοκολάτα
Μίνι ρολάκια κοτόπουλου γεμιστά, με μεσογειακά αρώματα