«Βουτιά» του υδράργυρου στην Κ. Μακεδονία - «Κόλλησε» κάτω από το μηδέν το θερμόμετρο, οι πιο κρύες περιοχές
«Βουτιά» έκανε ο υδράργυρος στην Κεντρική Μακεδονία και σε αρκετές περιοχές το θερμόμετρο έπεσε αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.
Στους -6 ήταν η θερμοκρασία στο Νευροκόπι Δράμας, στη Νεάπολη Κοζάνης και στο Νέο Καύκασο Γρεβενών, στους -5 στην Πτολεμαΐδα στους -4 στον Άγιο Δημήτριο Ολύμπου και στους -2 στην Καστοριά και -1 στην Κοζάνη.
Στη Θεσσαλονίκη, το θερμόμετρο έδειχνε, στις 8 το πρωί, 4 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην περιφερειακή ενότητα η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στην περιοχή του Λαγκαδά, με μηδέν βαθμούς Κελσίου.
Λόγω των θυελλωδών ανέμων που επικράτησαν σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, από το πρωί της Κυριακής, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε συνολικά 710 κλήσεις. Οι 141 αφορούσαν κοπές δέντρων που έπεσαν από τον αέρα, ενώ έγιναν και 55 αφαιρέσεις αντικειμένων, όπως τέντες, κάγκελα κ.ά. που είτε ξηλώθηκαν, είτε «πέταξαν» από τους ανέμους.
Διαβάστε επίσης:
Νέο Ηράκλειο: 16χρονος με κουζινομάχαιρο λήστεψε δύο 12χρονες (video)
Σάμος: Νέo ναυάγιο με μετανάστες – Ένας νεκρός και τρεις αγνοούμενοι