search
ΤΡΙΤΗ 21.04.2026 14:36
MENU CLOSE

Αυστρία: Εταιρία παιδικών τροφών καταγγέλλει εκβιασμό – Βρέθηκε ποντικοφάρμακο σε προϊόντα της

21.04.2026 12:50
paidikes trofes new

Η εταιρία βρεφικών τροφών HiPP ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα 20 Απριλίου, ότι είναι στόχος απόπειρας εκβιασμού, αφού ένα βαζάκι βρεφικής τροφής μολυσμένο με ποντικοφάρμακο βρέθηκε στην Αυστρία .

«Η HiPP είναιθύμα εκβιασμού», ανακοίνωσε με δήλωσή της η οικογενειακή αυτή εταιρία.

Ένα βαζάκι 190 γραμμαρίων βρεφικής τροφής της HiPP με καρότο και πατάτα, που ήταν μολυσμένο με ποντικοφάρμακο, κατασχέθηκε το σαββατοκύριακο στην περιφέρεια Μπούργκενλαντ της Αυστρίας. Τουλάχιστον δύο τέτοια βαζάκια πιστεύεται ότι είχαν διατεθεί στην περιφέρεια αυτή και το ένα εξακολουθεί να αναζητείται κατεπειγόντως.

Η αστυνομία στην πόλη Ίνγκολστατ της Βαυαρίας ανακοίνωσε ότι πέντε μολυσμένα βαζάκια βρεφικής τροφής βρέθηκαν στην Αυστρία, την Τσεχική Δημοκρατία και τη Σλοβακία.

Η HiPP δήλωσε ότι ο εκβιαστής έστειλε μήνυμα σ’ ένα γενικό ομαδικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που, στο πλαίσιο της συνήθους διαδικασίας, ελέγχεται μόνο κατά πιο μακρά χρονικά διαστήματα.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι ενημέρωσε την αστυνομία και τις αρχές αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το ζήτημα και δημιούργησε μια εσωτερική ομάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ούτε η αστυνομία ούτε η εταιρεία αποκάλυψαν τι ζητάει ο εκβιαστής.

Αυστριακοί εισαγγελείς είπαν ότι διεξάγουν έρευνες για εσκεμμένη απόπειρα να τεθεί σε κίνδυνο το κοινό.

Προκαταρκτικός τοξικολογικός έλεγχος διαπίστωσε την ύπαρξη ποντικοφάρμακου στο βαζάκι που εντοπίσθηκε στην Αυστρία, ενώ περαιτέρω έλεγχοι πρόκειται να καθορίσουν τη δόση και τον ενδεχόμενο κίνδυνο σε περίπτωση που καταναλωνόταν.

Η HiPP υπογράμμισε ότι το επεισόδιο δεν συνδέεται επ’ ουδενί με την ποιότητα των προϊόντων της ούτε με την παρασκευή τους και το περιέγραψε ως «εξωτερική εγκληματική επέμβαση».

Ο εκπρόσωπος της HiPP Κλέμενς Πρέιζινγκ επιβεβαίωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι μολυσμένα βαζάκια με βρεφικές τροφές βρέθηκαν στην Τσεχία και τη Σλοβακία.

Καταστήματα λιανικής στις χώρες αυτές απέσυραν όλα τα βαζάκια της HiPP από τα ράφια για προληπτικούς λόγους, πρόσθεσε.

Η HiPP, μια οικογενειακή εταιρία, ιδρύθηκε πριν από περισσότερα από 120 χρόνια στη Βαυαρία της Γερμανίας. Σήμερα η έδρα της βρίσκεται στο Σάχσελν, στην περιφέρεια Όμπβαλντεν της Ελβετίας.

Διαβάστε επίσης

Πρωτοφανές «άδειασμα» σε Τραμπ από συνεργάτες του: «Ήμασταν κοντά σε συμφωνία, αλλά την χάλασε με τις δημοσιεύσεις στα σόσιαλ»

Μεξικό: Αιματηρή ομηρία στις πυραμίδες του Τεοτιουακάν – Μία νεκρή και 13 τραυματίες, αυτοκτόνησε ο δράστης (videos)

Ουκρανία: Η Ουγγαρία αίρει το βέτο στην ΕΕ για το δάνειο των 90 δισ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.04.2026 14:35