Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΟ πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία, Τομ Μπάρακ, παρουσίασε τη δική του πρόταση για την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών, υποστηρίζοντας ότι οι δύο χώρες θα πρέπει να βρουν κοινό έδαφος στον τομέα της ενέργειας.
Σε συνέντευξή του στον Μάριο Νόφαλ, ο Αμερικανός διπλωμάτης χαρακτήρισε «γελοία» την αντιπαράθεση μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να αποτελεί μέρος των ενεργειακών διαδρόμων.
«Η Ελλάδα σίγουρα χρειάζεται να είναι μέρος των ενεργειακών διαδρόμων», δήλωσε ο Μπάρακ, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα και η Τουρκία τσακώνονται από πάντα, πράγμα που είναι γελοίο».
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δύο χώρες θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τις διαφωνίες τους μέσα από τη συνεννόηση και τη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα.
«Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να ευθυγραμμιστούν και να πουν: “Ωραία, θα έχουμε δύο ενεργειακούς διαδρόμους και θα βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον”», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Διαβάστε επίσης:
Πολυώροφο κτήριο κατέρρευσε στο Ναϊρόμπι – Φόβοι για εγκλωβισμένους (Video)
Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε εκκλησία στην Ιορδανία – Τουλάχιστον επτά νεκροί
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.