search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 13:05
MENU CLOSE

Εύβοια: Στην …πόρτα του Γυμνασίου οι φλόγες – Απειλείται η κωμόπολη της Λίμνης (Video)

31.07.2016 15:00
Εύβοια: Οδηγούσε ανάποδα για 13 χιλιόμετρα σε ώρα αιχμής στον Περιφερειακό Χαλκίδας-Σχηματαρίου - Media

 

Ακάθεκτη συνεχίζει το καταστροφικό της έργο στη Βόρεια Εύβοια η πυρκαγιά που έχει ήδη αποτεφρώσει 20.000 στρέμματα και μία ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή Κατούνια (χωρίς να πλήξει το κυρίως οίκημα), καθώς επίσης αποθήκες και μία εξοχική κατοικία.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι φλόγες -που πέρασαν το αντιπυρικό μέτωπο- βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το Γυμνάσιο της Λίμνης. 

Η φορά του βορειοανατολικού ανέμου έστρεψε το μέτωπο προς τη θάλασσα, εκεί όπου βρίσκονται διάσπαρτες εξοχικές κατοικίες και σπίτια -χωρίς ωστόσο να συντρέχει κάποιος άμεσος κίνδυνος. 

Σε επιφυλακή και το Λιμενικό 

Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος έχει ήδη καταπλεύσει προς τη Λίμνη Ευβοίας το επιβατηγό οχηματαγωγό «Καπετάν Αριστείδης» για να μεταφέρει κατοίκους του χωριού εφόσον χρειαστεί.

Μέχρι στιγμής δεν έχει κριθεί αναγκαία η εκκένωση της Λίμνης, ενώ δεν έχουν υπάρξει αναφορές για κατοίκους που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα από τον καπνό.  

Με εντολή της γ.γ. Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε ετοιμότητα και άλλα πλωτά του λιμενικού για να μεταφέρουν κόσμο εφόσον χρειαστεί. 

Το πύρινο μέτωπο, ο δυνατός αέρας και οι απότομες εναλλαγές του, η πλούσια βλάστηση και το δύσκολο ανάγλυφο δυσχαιρένει το έργο των πυροσβεστών που για δεύτερο 24ωρο κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες.  

Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχθεί 120 πυροσβέστες, 30 στρατιώτες, 44 άτομα πεζοπόρο, 4 βυτιοφόρα, πέντε αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, ενώ αναμένονται ενισχύσεις και από τη Θεσσαλονίκη.  

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Εύβοια επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 58 οχήματα, 74 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 στρατιώτες, 2 υδροφόρα των ΟΤΑ και επτά ιδιωτικά, 7 χωματουργικά μηχανήματα, 6 αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα. 

 

«Βιβλική καταστροφή»

Ανυπολόγιστη η καταστροφή από την πύρινη λαίλαπα στη βόρεια Εύβοια. Το πύρινο μετωπο ξεπερνάει τα 12-15 χιλιόμετρα και υπάρχουν εκτιμήσεις για 20.000 καμένα στρέμματα δάσους.

Το πρώτο φως της ημέρας φανέρωσε μια τεράστια οικολογική καταστροφή στην περιοχή της Λίμνης. Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Φαράκλα στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου και έφτασε σε λίγες ώρες πάνω από την παραθαλάσσια περιοχή Κατούνια της Λίμνης.

Το μέγεθος της πύρινης λαίλαπας είναι τέτοιο που οι πυροσβεστικές δυνάμεις μοιάζουν αδύναμες μπροστά του, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλλουν για να την αντιμετωπίσουν.

Στην περιοχή βρίσκονται από νωρίς το πρωί και στελέχη της Διεύθυνσης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας οι οποίοι διενεργούν έρευνες προκειμένου να διαπιστώσουν αν πρόκειται για εμπρησμό. 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 13:04