search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 23:13
MENU CLOSE

Αγρίνιο: Νεκρός 27χρονος εθελοντής πυροσβέστης – Ένιωσε αδιαθεσία κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς

06.09.2020 11:15
Αγρίνιο: Νεκρός 27χρονος εθελοντής πυροσβέστης – Ένιωσε αδιαθεσία κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς - Media

 

Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Κυριακής στο νοσοκομείο Αγρινίου, σε ηλικία μόλις 27 ετών, ο εθελοντής πυροσβέστης Παναγιώτης Πλεξίδας.

Ο εθελοντής πυροσβέστης αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στην θέση «Χαραυγή». Διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, για τις συνθήκες θανάτου του θα διενεργηθεί ΕΔΕ.

Συλλυπητήρια από τον αρχηγό της Πυροσβεστικής

«Ως Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και εκπροσωπώντας σύσσωμη την Πυροσβεστική οικογένεια εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη και οδύνη για την απρόσμενη απώλεια του αξιόλογου και αγαπητού Εθελοντή Πυροσβέστη Πλεξίδα Παναγιώτη», αναφέρει, για τον θάνατο του 27χρονου, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Στέφανος Κολοκούρης.

Είναι υποχρέωσή μας να τον θυμόμαστε ως παράδειγμα εθελοντικής προσφοράς και να τιμούμε την μνήμη του για όσα με συνέπεια και αυτοθυσία προσέφερε στην Υπηρεσία κατά την διάρκεια της θητείας του. Στην οικογένειά του και στους οικείους του θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια», καταλήγει.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αιτωλοακαρνανίας: Αποχαιρετούμε τον σύντροφο Παναγιώτη

Ανακοίνωση για τον θάνατο του 27χρονου εθελοντή πυροσβέστη εξέδωσε και η τοπική επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς ο νεαρός ήταν ενεργός στα τοπικά κινήματα μέσα από την Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ).

«Αποχαιρετάμε με πόνο καρδιάς τον φίλο, συναγωνιστή και σύντροφο, Πάνο Πλεξίδα. Ο Πάνος, έπεσε σε ώρα καθήκοντος, προσφέροντας τη δική του ζωή για την προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος, χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Καινούριο, όπου συμμετείχε ως Εθελοντής Πυροσβέστης του Πυροσβεστικού Σταθμού Παραβόλας.

»Ο Πάνος, ήδη από τα μαθητικά του χρόνια, οργανώθηκε στην Αριστερά και δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται για το δίκιο του λαού. Πρωτοστάτης στα τοπικά κινήματα της περιοχής, μέσα από τις  γραμμές του Αριστερού Ρεύματος και της Λαϊκής Ενότητας, βρισκόταν πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη. Στάθηκε δίπλα σε κάθε αγώνα του αντιφασιστικού και του φοιτητικού κινήματος της περιοχής αλλά και στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς, διωκόμενος πολλές φορές για την κοινωνική και πολιτική του δράση.

»Θα τον θυμόμαστε πάντα για την αυταπάρνηση του, την αυτοθυσία του, τη μαχητικότητα του αλλά και για το ζεστό χαμόγελο του. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του. Η σκέψη μας είναι μαζί τους.

Αποχαιρετούμε τον Πάνο, αύριο Δευτέρα 7/9/2020 και ώρα 10 π.μ. στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου στο Αγρίνιο.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 23:06