search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:50
MENU CLOSE

Γαλάτσι: Άγρια αστυνομική επίθεση και τραυματισμοί διαδηλωτών σε αντιφασιστική συγκέντρωση (Video/Photo)

02.11.2020 06:39
Γαλάτσι: Άγρια αστυνομική επίθεση και τραυματισμοί διαδηλωτών σε αντιφασιστική συγκέντρωση (Video/Photo) - Media

 

Άγρια επίθεση δέχτηκαν αντιφασίστες διαδηλωτές από αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες στην περιοχή Λαμπρινή στο Γαλάτσι, όταν άνδρες των ΜΑΤ τους περικύκλωσαν αναίτια και τους ξυλοκόπησαν άγρια.

Από το μένος των αστυνομικών τέσσερα άτομα οδηγήθηκαν στον Ευαγγελισμό με ανοιγμένα κεφάλια, ενώ έγιναν συνολικά 14 προσαγωγές διαδηλωτών. 

Να σημειωθεί ότι η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Γαλάτσι μετά από απαγόρευση τόσο της συνάθροισης ακροδεξιών του “κόμματος” Κασιδιάρη στο νεκροταφελίο Ν. Ηρακλείου στη μνημη των δύο μελών της Χρυσής Αυγής που είχαν δολοφονηθεί έξω από τα τοπικά γραφεία της οργάνωσης,, όσο και της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στην οποία καλούσαν αντιεξουσιαστές από Ν. Ηράκλειο, Ν. Ιωνία και Γαλάτσι.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που αναρτήθηκαν στο twitter, κατά την έφοδο των ΜΑΤ, κάποιοι διαδηλωτές κατέφυγαν σε παρακείμενη καφετέρια για να προστατευτούν από τα χτυπήματα. Όμως αυτό δεν πτόησε τους άνδρες των ΜΑΤ που όρμησαν μέσα στην καφετέρια και έφτασαν μέχρι τις τουαλέτες, όπου βρίσκονταν μητέρα -πελάτης- με 5χρονο παιδί. Από τη μανία των αστυνομικών “οργάνων” και με τη γυναίκα να ουρλιάζει για το παιδί, χτυπήθηκε το πεντάχρονο με κλομπ. 

Καταγγελία ΜεΡΑ25

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

Απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ δέχθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Γαλάτσι, η οποία ήταν αρχικά να πραγματοποιηθεί στο Ν. Ηράκλειο, αλλά μεταφέρθηκε λόγω έντονης αστυνομικής παρουσίας στο μέρος του αρχικού καλέσματος. Ένα πραγματικό όργιο αστυνομικής καταστολής εναντίον συγκεντρωμένων και περαστικών, με τέσσερις βαριά τραυματισμένους στο κεφάλι, που συνεχίστηκε ακόμα και έξω από το νοσοκομείο, όπου η αστυνομία παραμόνευε για να συλλάβει τους τραυματίες -όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλεται. Η αντιφασιστική συγκέντρωση είχε πραγματοποιηθεί σε απάντηση συγκέντρωσης μελών του φασιστικού μορφώματος Κασιδιάρη, τα οποία δεν "έχαιραν" αντίστοιχης αντιμετώπισης από τις δυνάμεις καταστολής του κ. Χρυσοχοΐδη, επιβεβαιώνοντας δυστυχώς για μια ακόμα φορά, τις εκλεκτικές τους σχέσεις με τα σώματα ασφαλείας. Θα σταματήσει επιτέλους λοιπόν, η ωμή βία της ΕΛ.ΑΣ. σε βάρος διαδηλωτών; Πρέπει άμεσα να εκδημοκρατιστούν όλα τα σώματα ασφαλείας και να υπάρξει πραγματική λογοδοσία και εμφανή διακριτικά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:45