search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:58
MENU CLOSE

Πολυτεχνείο: Υγειονομική «βόμβα» οι 5.500 χιλιάδες συνωστισμένοι αστυνομικοί – Διμοιρία επέστρεψε Λαμία μετά από ύποπτο κρούσμα

17.11.2020 12:03
astynomia1.jpg

 

Στα σημερινά δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου έχουν επιστρατευτεί πάνω από 5.000 αστυνομικοί, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ίδιας της ΕΛΑΣ, ενώ έχουν επιστρατευτεί όλα τα «σκληρά» όπλα της Αστυνομίας για έναν… αόρατο εχθρό: τους διαδηλωτές στους οποίους όμως απαγορεύεται να διαδηλώσουν!

Είναι πραγματικά οξύμωρο πώς σε μια επέτειο τόσο ιδιαίτερη, με την υγεινομική κρίση στο απόγειό της, με τις όποιες εκδηλώσεις ή προθέσεις διενέργειας πορείας να είναι έτσι κ αλλιώς είτε συμβολικού είτε περιορισμένου χαρακτήρα, από πλευράς μαζικότητας, η ΕΛΑΣ και το υπουργείο ΠΡΟΠΟ να επιστρατεύουνε τόσες χιλίαδες άνδρες κάθε «ειδικής μονάδας» από πλήθος αστυνομικών τμημάτων, από πολεις της περιφέρειας.

Το αφήγημα της κυβέρνησης για την απαγόρευση των φετινών πορειών του Πολυτεχνείου ήταν η αποφυγή συνωστισμών. Αλλά το γεγονός ότι 5.500 χιλιάδες αστυνομικοί συνωστίζονται στο κέντρο της πρωτεύουσας, όχι μόνο σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και σε κλούβες, σε περιπολικά, στα κτίρια που τους φιλοξενούν ή όπου παρουσιάζονται, πώς το αξιολογούν στην κυβέρνηση και στο υπουργείο; Επίσης πώς σχολιάζουν το γεγονός ότι σε κάποιες περιπτώσεις αστυνομικοί κυκλοφορούν και χωρίς μάσκα; Ή όταν επιχείρησαν να προσεγγίσουν την παρέμβαση του ΚΚΕ κοντά στην πρεσβεία ή άλλες αντιπροσωπείες κομμάτων, όπως του ΜΕΡΑ25 ή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν προκάλεσαν συνωστισμούς;

 

 

Διμοιρία με νέο κρούσμα επέστρεψε στη Λαμία

Για του λόγου το αληθές, αίσθηση προκάλεσε η είδηση ότι στη Λαμία επέστρεψε εσπευσμένα η διμοιρία αστυνομικών που είχε μεταβεί στην Αθήνα για την ενίσχυση των μέτρων για το Πολυτεχνείο, καθώς υπήρξε αναστάτωση μετά την πληροφορία ότι αστυνομικός που μετέβαινε σε αυτή αποτελούσε στενή επαφή του επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού στο ΑΤ Δομοκού.

Σύμφωνα με το Tvstar.gr, ο συγκεκριμένος αστυνομικός επέστρεψε στη Λαμία με διαφορετικό όχημα και υποβλήθηκε σε τεστ κορονοϊού όπου βρέθηκε αρνητικός.

Ένας ακόμα αστυνομικός του ΑΤ Δομοκού επέβαινε στην ίδια διμοιρία και για προληπτικούς λόγους υποβλήθηκε επίσης σε τεστ και βρέθηκε θετικός. Σημειώνεται ότι ο δεύτερος αστυνομικός δεν είχε έρθει σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα του ΑΤ Δομοκού.

Πυρά εκ των έσω στην ΕΛΑΣ

Η Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών σε ανακοίνωσή της τονίζει χαρακτηριστικά:

Οι συνάδελφοι μας, κατά παρέκκλιση κάθε υγειονομικού πρωτοκόλλου, καλούνται μέσω μιας επιφυλακής-φασόν να συγκεντρωθούν σε συνθήκες συγχρωτισμού, στο κέντρο της Αθήνας και στις υπηρεσίες, ενώ ο βασικός κανόνας είναι να μη συγκεντρωνόμαστε ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους. Αυτό δείχνει ότι τελικά δεν απασχολεί την κυβέρνηση η διασπορά, τουλάχιστον για τους αστυνομικούς. Την ίδια στιγμή που τα κρούσματα σε συναδέλφους ανέρχονται σε 700, με κάποιους να δίνουν τη μάχη της ζωής στις ελάχιστες ΜΕΘ.

Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή κατάσταση που προέκυψε, με χιλιάδες αστυνομικούς να είναι έρμαιο μιας πρωτόγνωρης εργασιακής ομηρείας, αφού μέχρι αργά τα μεσάνυχτα της 16ης Νοεμβρίου δεν έχουν ενημερωθεί πού και πότε θα εκτελέσουν υπηρεσία την 17η Νοεμβρίου! Άραγε, οι ανώτατοι αξιωματικοί και η πολιτική ηγεσία, που δίνουν αυτές τις εντολές καθήμενοι στα αποστειρωμένα γραφεία τους, θα περάσουνε μια βόλτα από́ τους δρόμους της Αθήνας και τις υπηρεσίες να ακούσουν τι λέει το προσωπικό́;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:58