search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 13:38
MENU CLOSE

Τσίπρας για Παιδεία: Να «παγώσει» το νομοσχέδιο – Διαστρέβλωση της δήλωσης περί «ρίσκου»

10.02.2021 11:42
Τσίπρας: «Ξύλο το μεσημέρι, προπαγάνδα το βράδυ» - Media

 

Να αναστείλει η κυβέρνηση την συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας με σύντομη παρέμβασή του στην Ολομέλεια, διαφορετικά να αναλάβει την ευθύνη για τις διαδηλώσεις και τις αντιδράσεις που ευλόγως προκαλεί το νομοσχέδιο.

«Σας ζητώ να αναστείλετε τη συζήτηση και την ψήφιση του νομοσχεδίου, σε συνθήκες έντονης έξαρσης της πανδημίας» ανέφερε, συμπληρώνοντας πως «αυτό θα ήταν η καλύτερη πράξη που θα οδηγούσε και στην αποκλιμάκωση και των διαμαρτυριών και των συγκεντρώσεων». Κάλεσε την κυβέρνηση να φέρει το ίδιο νομοσχέδιο «αμέσως μόλις θα υπάρχει η δυνατότητα να το συζητήσουμε σε συνθήκες μεγαλύτερης άνεσης και όχι με τη δαμόκλειο σπάθη της μόλυνσης, της εξάπλωσης του ιού πάνω απ’ το κεφάλι μας (…) σταματήστε να παίζεται παιχνίδι με τη δημοκρατία, σταματήστε να παίζετε παιχνίδι με τις ευθύνες της εξάπλωσης του ιού» είπε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή της παρέμβασής του επιτέθηκε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο καθώς όπως είπε διαστρέβλωσε τη δήλωσή του κατά τη χθεσινή συνέντευξή του στον ALPHA προκειμένου «να δημιουργήσει την εντύπωση ότι εγώ προσωπικά αναλαμβάνω το ρίσκο της επιδημιολογικής επιδείνωσης από τις διαμαρτυρίες των πολιτών και ιδιαίτερα των φοιτητών». Παραθέτοντας το σημείο του διαλόγου με τον δημοσιογράφο και εξηγώντας περαιτέρω τη δήλωσή του(ότι δηλαδή δέχτηκε πως υπάρχει ρίσκο και γι αυτό ζήτησε από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει αυτή τη στιγμή στη νομοθέτηση) κατέληξε: «Άλλο δέχομαι ότι υπάρχει ρίσκο, άλλο αναλαμβάνω το ρίσκο». «Μήπως δεν το κατάλαβε αυτό ο εκπρόσωπός σας;» διερωτήθηκε. «Προφανώς και το κατάλαβε, αλλά σε αυτό το σημείο της αθλιότητας έχετε περιπέσει» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολουθεί αυτές τις πρακτικές (διαστρέβλωση, fake news) γιατί νιώθει ότι έχει επικοινωνιακή υπεροπλία που της δίνει τη δυνατότητα να «κάνει ότι γουστάρει». Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Γιατί ο πρωθυπουργός δεν τηρεί τα μέτρα; Γιατί μπορεί να μην τηρήσει τα μέτρα». «Γιατί ο κ. πρωθυπουργός αρνείται να συζητήσει την Παρασκευή την επίκαιρη ερώτηση που του έκανα για την εικόνα που έδειξε στην Ικαρία και για το αν αυτή συνάδει με την προσπάθεια να πείσουμε τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα. Δεν έρχεται ν’ απαντήσει. Γιατί; Γιατί έτσι θέλει».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 13:38