search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 15:55
MENU CLOSE

Αγιατολάχ Άλι αλ Σιστάνι: Το «βαρύ αμάρτημα» του Μάλικι

08.08.2014 11:53
Αγιατολάχ Άλι αλ Σιστάνι: Το «βαρύ αμάρτημα» του Μάλικι - Media

Ο σημαντικότερος σιίτης πνευματικός ηγέτης στο Ιράκ, ο μεγάλος αγιατολάχ Άλι αλ Σιστάνι, σημείωσε σήμερα, στο εβδομαδιαίο κήρυγμά του, ότι οι πολιτικοί οι οποίοι αγκιστρώνονται στα αξιώματά τους διαπράττουν ένα «βαρύ αμάρτημα», αυξάνοντας την πίεση η οποία ασκείται στον απερχόμενο πρωθυπουργό Νούρι αλ Μάλικι να αποχωρήσει.

Ο σημαντικότερος σιίτης πνευματικός ηγέτης στο Ιράκ, ο μεγάλος αγιατολάχ Άλι αλ Σιστάνι, σημείωσε σήμερα, στο εβδομαδιαίο κήρυγμά του, ότι οι πολιτικοί οι οποίοι αγκιστρώνονται στα αξιώματά τους διαπράττουν ένα «βαρύ αμάρτημα», αυξάνοντας την πίεση η οποία ασκείται στον απερχόμενο πρωθυπουργό Νούρι αλ Μάλικι να αποχωρήσει από τον θώκο και να διακόψει την προσπάθειά του να εξασφαλίσει μια τρίτη θητεία σε αυτόν.

Ο Σιστάνι, το κήρυγμα του οποίου διάβασε ένας βοηθός του στην Κερμπάλα, την ιερή πόλη των σιιτών, κάλεσε τους αντίπαλους πολιτικούς του Ιράκ, που επέκρινε διότι κινούνται με ελατήριο τα προσωπικά τους συμφέροντα, να επιλέξουν έναν πρωθυπουργό ο οποίος θα μπορέσει να τερματίσει την κρίση ασφαλείας στη χώρα εξαιτίας της δράσης των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Ο Σιστάνι ζήτησε από τους συμπατριώτες του να ενωθούν για να αντιμετωπίσουν τον «μεγάλο κίνδυνο» που εγείρουν οι σουνίτες ισλαμιστές μαχητές, η προέλαση των οποίων έχει θορυβήσει την κυβέρνηση στη Βαγδάτη και τον βασικότερο σύμμαχό της, την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 15:54