search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:35
MENU CLOSE

Γύρω γύρω πόλη…

09.11.2009 07:44

5 Νοεμβρίου. Χειμώνιασε. Μικραίνει η απόσταση για τον ευαίσθητο μήνα Δεκέμβριο. Φροντίστε από τώρα για τις «απαιτήσεις» τρυφερότητας και αγάπης που θα προβάλει. Μη βρεθείτε τσακωμένοι, χωρισμένοι, μόνοι κι έρημοι χρονιάρες μέρες με το γκι στο χέρι.

* 5 Νοεμβρίου. Χειμώνιασε. Μικραίνει η απόσταση για τον ευαίσθητο μήνα Δεκέμβριο. Φροντίστε από τώρα για τις «απαιτήσεις» τρυφερότητας και αγάπης που θα προβάλει. Μη βρεθείτε τσακωμένοι, χωρισμένοι, μόνοι κι έρημοι χρονιάρες μέρες με το γκι στο χέρι. * Επί του παρόντος μήνα μία απ’ τα ίδια: πρεμιέρες και χαρές στα φουαγιέ των θεάτρων… * Χαρές έχουν και στη δισκογραφική του Γιάννη Πάριου και θα γιορτάσουν για την αποδοχή του νέου άλμπουμ του τραγουδιστή, που ξεπέρασε, λένε, κάθε προηγούμενο! Εννοούν το άλμπουμ που κυκλοφόρησε ως δώρο σε κυριακάτικη εφημερίδα και μετά σε τηλεοπτικό περιοδικό ή υπάρχει κι άλλο; * Από πότε τα premium «μαρτυράνε» αποδοχή του κοινού; Δεν ξέρουν εκεί στη Μεσογείων πως ό,τι προσφερθεί τσάμπα στο κοινό γίνεται ανάρπαστο; * Αν τους ενδιέφερε η επιλογή του κοινού και δεν φοβόντουσαν την αδιαφορία του θα κυκλοφορούσαν τα νέα αυτά τραγούδια στα δισκοπωλεία. * Τέλος πάντων, αφού θέλουν να γιορτάσουν, εμείς θα τους χαλάσουμε την ψευδαίσθηση; * Το ξέραμε πως οι γυναίκες στηρίζουν το θέατρο, αλλά τόσο πολλές στο Θέατρο Αθηνών! * Κυριακή βράδυ, με κρύο τσουχτερό, και το 80% των θεατών στους Κιμούλη – Μαρκουλάκη ήταν γυναικείο και νεανικό. * Ελάχιστες συνοδεύονταν. * Είναι και που αναλογεί ένας άνδρας σε τέσσερις γυναίκες, όπως λένε οι έρευνες… * Είναι και που οι δύο πρωταγωνιστές αρέσουν στον γυναικόκοσμο. * Κυριακή βράδυ στη Βουκουρεστίου, λοιπόν. * Ουρές στο Παλλάς, στο «Κλουβί με τις τρελές», γεμάτο το Αθηνών. * Στο Zonars το αδιαχώρητο, και έξω, στα τραπεζάκια του, άλλοι τόσοι να πίνουν και να καπνίζουν. * Ωραία ατμόσφαιρα, παρ’ όλους τους 12 βαθμούς. * Και όπως ακριβώς Λονδίνο «έσκασαν» μύτη πολλές ξεκάλτσωτες με πέδιλο και μίνι. * Μπράβο, κορίτσια. * Βγείτε στον χειμώνα με θερινή διάθεση. * Δεν γίναμε Ευρώπη μόνο στο ξεκάλτσωμα, όμως. * Πωλούνται ήδη τα εισιτήρια για τη συναυλία των U2 που θα γίνει στις 3 Σεπτεμβρίου του 2010, στο Ολυμπιακό Στάδιο. * Βέβαια, οι προπωλήσεις δεν μας βγαίνουν πάντα σε καλό, λόγω των ακυρώσεων που ακολουθούν, αλλά η παρόρμηση και η ελπίδα είναι στο DNΑ αυτού του λαού. * Αφού η Αργυρώ βρήκε τηλεοπτική στέγη για να μαγειρεύει τα πρωινά και ο Έκτορας Μποτρίνι συνεχίζει να βρίζει κάνοντας τον σπουδαίο, εμείς θα μάθουμε πώς σκάρωνε στο λεπτό μια εύκολη σούπα ο Κάφκα, ποιο ήταν το μυστικό για το πετυχημένο τιραμισού του Προυστ, γιατί έβαζε μόνο τυρί στο τοστ ο Πίντερ, πόσο νόστιμα μπορούν να γίνουν τα μύδια με λευκό κρασί αν ακολουθήσουμε τη συνταγή του Ίταλο Καλβίνο και πόσο ξεχωριστό βύσσινο γλυκό έφτιαχνε ο Καβάφης… Όλα αυτά και άλλα μυθικά στο βιβλίο του Μαρκ Κρικ «Η σούπα του Κάφκα – Η παγκόσμια λογοτεχνία σε 17+1 συνταγές» (εκδόσεις Μεταίχμιο). Άντε, γιατί αρκετά συνωμότησαν όλοι οι τρελαμένοι με τη δημοσιότητα μάγειροι εναντίον της πραγματικής ιεροτελεστίας πάνω από την κατσαρόλα.

Άννα Βλαβιανού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:33