20/01/2019 01:58:58
9.11.2009

Να σωθεί το πάρκο στην Κύπρου και Πατησίων

Να σωθεί το πάρκο στην  Κύπρου και  Πατησίων - Media

Στις 11 Νοεμβρίου εκδικάζονται στο Διοικητικό Εφετείο οι προσφυγές 63 δημοτών για την ακύρωση της οικοδομικής άδειας κατασκευής πάρκινγκ που έχει ως συνακόλουθο την καταστροφή του πάρκου. Ο αγώνας που διεξάγεται από τις 26.1.09 μέχρι σήμερα ενάντια στα σχέδια της Δημοτικής αρχής και των εργολαβικών συμφερόντων για την σωτηρία του πάρκου έχει αποκτήσει εμβληματικό χαρακτήρα στα πλαίσια των κινημάτων πόλης για την υπεράσπιση των ελεύθερων δημόσιων χώρων. H πρωτοβουλία κατοίκων για την υπεράσπιση του Πάρκου Κύπρου και Πατησίων με δελτίο προς τον Τύπο υπενθυμίζει.

* Το πάρκο των 2.400 τ.μ. στην πιο υποβαθμισμένη γειτονιά της Ευρώπης είναι ό,τι απέμεινε από το κτήμα της ιστορικής οικογένειας Καλλιφρονά. Κάτω από το σύνθημα «Πάρκο και όχι Πάρκινγκ», 7.500 δημότες με τις υπογραφές τους μαζικά απάντησαν στην δημοτική αρχή που οργάνωσε την καταστροφή του!

* Θυμίζουμε ότι το κίνημα διαμαρτυρίας των εκατοντάδων κατοίκων και δημοτών μετά τον αφανισμό των αιωνόβιων δένδρων του πάρκου, χαράματα της 26.1.2009, αντιμετωπίστηκε με αστυνομική βία και χημικά.

* Θυμίζουμε ότι με απόφασή του, το Διοικητικό Εφετείο ανέστειλε τις οικοδομικές εργασίες Δήμου και εργολάβου στον χώρο που περιφρουρούσαν οι κάτοικοι.

* Με τον αγώνα μας εκεί που θα χτιζόταν ιδιωτικό πάρκινγκ, «κοινωφελές κτήριο», καφετέρια και ζαρντινιέρες, ανασυστάθηκε το πάρκο, φυτεύτηκαν στον χώρο τουλάχιστον 140 δένδρα και θάμνοι, λειτούργησε πλήρης παιδική χαρά. Το σύνολο της αποκατάστασης έγινε από το υστέρημα και την ανιδιοτελή προσφορά, υλική και συμμετοχική, των κατοίκων.

* Επαγρυπνούμε από τα χαράματα της 26.1.09 και δεν θα κουραστούμε να αγωνιζόμαστε μέχρι η Δημοτική αρχή να εγκαταλείψει οριστικά το εγκληματικό της σχέδιο τσιμεντοποίησης του χώρου, να αποκαταστήσει το πάρκο, να αναλάβει τον καθαρισμό, την συντήρηση και την φύλαξή του αποδίδοντας μια μικρή όαση πρασίνου στους κατοίκους του 6ου διαμερίσματος.

 

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΟΥΤΕ ΜΕΤΡΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Πρωτοβουλίας κατοίκων για την υπεράσπιση του πάρκου Κύπρου και Πατησίων

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.