search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:57
MENU CLOSE

«Zούμε ημέρες πολιτικής ντροπής» δηλώνει ο Βουλγαράκης

19.10.2010 15:49
«Zούμε ημέρες πολιτικής ντροπής» δηλώνει ο Βουλγαράκης - Media

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση πυροδότησε η γνωστοποίηση των πορισμάτων των κομμάτων που συμμετείχαν στην προανακριτική επιτροπή για το Βατοπέδι.

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση πυροδότησε η γνωστοποίηση των πορισμάτων των κομμάτων που συμμετείχαν στην προανακριτική επιτροπή για το Βατοπέδι.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δικόγραφα κατά των μελών της Προανακριτικής δεν θα περιορίζονται μόνο σε μηνύσεις αλλά σε αγωγές και θα αφορούν σε κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος, κατάχρηση εξουσίας και κακοδικία.

Οι πρώην υπουργοί της ΝΔ άμα τη γνωστοποίηση των πορισμάτων έκαναν λόγο για προηλειμμένη απόφαση, υποστηρίζοντας ότι η επιτροπή δεν εξέτασε σημαντικά στοιχεία που αποδείκνυαν την αθωότητά τους.

«Πρόκειται για άθλια πολιτική δίωξη τύπου Ουγκάντας, αφού δεν έχει βρεθεί κανένα επιβαρυντικό στοιχείο» δήλωσε ο Πέτρος Δούκας, ενώ ο Θόδωρος Ρουσόπουλος έκανε λόγο για προσωπική απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου τονίζοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει η αλήθεια αλλά η σπίλωση των πολιτικών του αντιπάλων.

«Οι μεθοδεύσεις της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας αποτελούν πράξη πολιτικής αθλιότητας και καθεστωτικής συμπεριφοράς, που εκθέτουν ιστορικά και πολιτικά το ΠΑΣΟΚ» συνηγόρησε ο Αλέξανδρος Κοντός. Εν το μεταξύ ο Γιώργος Βουλγαράκης δήλωσε στο Radio 9, ότι «ζούμε ημέρες πολιτικής ντροπής» καταγγέλλοντας ότι το κατηγορητήριο που τον αφορά έχει αλλάξει τρεις φορές.

«Κατ’ ιδίαν» υποστήριξε «τα μέλη του ΠΑΣΟΚ μού έλεγαν ότι έχεις μπλέξει τσάμπα και μετά έβγαλαν κατηγορητήριο κατ’ εντολή Παπανδρέου». Αυτό, τόνισε, «δεν είναι νομικός πολιτισμός και δημοκρατία» και καταλόγισε πολιτικό έγκλημα στον Πρωθυπουργό.

«Με βάση αυτά που αναφέρονται στο πόρισμα του ΠΑΣΟΚ, αυτοί που θα υπογράψουν τις συμβάσεις fast track θα καταλήξουν στο μπουντρούμι» παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Σε συνέντευξη που παραχώρηση στο ρ/σ «Βήμα» κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για παραβίαση του Συντάγματος ό,τι αφορά την παραπομπή του για την υπόθεση του Βατοπεδίου. Υποστήριξε μάλιστα ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετείχαν στην επιτροπή υπέγραψαν το πόρισμα παρά τη θέλησή τους.

Επανέλαβε τα περί «πολιτικής ντροπής» τονίζοντας ότι αυτά είναι «ρίξε αίμα στην αρένα μπας και ηρεμήσει ο λαός». Συμπλήρωσε δε πως τέσσερις υπουργοί Πολιτισμού υπέγραψαν αποφάσεις που αφορούσαν την υπόθεση, αλλά μόνο ο ίδιος κατηγορείται.

«Ο ελληνικός λαός θα περίμενε από την -τρεις φορές αποχωρούσα από τη Βουλή- ΝΔ να παραδεχτεί, έστω και τώρα, τις τραγικές ευθύνες της στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου» απάντησε από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Πριν μιλήσουν για δήθεν “σκευωρία” και “εμπάθεια”, ας δικαιολογήσουν στους πολίτες, γιατί ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Καραμανλής μίλησε για “σκανδαλώδη υπόθεση” και γιατί ο κ. Σαμαράς απομάκρυνε τους πρώην υπουργούς της ΝΔ με συνοπτικές διαδικασίες, θεωρώντας τους “βαρίδια”» τόνισε ο Γιώργος Πεταλωτής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:53