search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:41
MENU CLOSE

Tο Νοέμβριο η διαφημιστική εκστρατεία για τουρισμό

19.10.2010 16:11
Tο Νοέμβριο η διαφημιστική εκστρατεία για τουρισμό - Media

Ριζικές αλλαγές στον τρόπο προσέγγισης της Ελλάδας με τις τουριστικές αγορές – στόχους ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνος από το βήμα του Συνεδρίου του ΣΕΤΕ που έλαβε χώρα σήμερα στον Αστέρα της Βιουλιαγμένης.

Ριζικές αλλαγές στον τρόπο προσέγγισης της Ελλάδας με τις τουριστικές αγορές – στόχους ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνος από το βήμα του Συνεδρίου του ΣΕΤΕ που έλαβε χώρα σήμερα στον Αστέρα της Βιουλιαγμένης. Με αφετηρία εκκίνησης το Νοέμβριο η Ελλάδα ξεκινάει τη διαφημιστική της εκστρατεία, όχι όμως με σποτάκια ως εργαλείο ανάπτυξης του τουρισμού, αλλά με μια προσπάθεια ανάδειξης της Ελλάδας που θα εξελίσσεται μέσα στον χρόνο ανάλογα με το πότε μπαίνει μια αγορά στο παιχνίδι των κρατήσεων, όπως ανέφερε ο υπουργός.

Οι δράσεις που πρέπει να προκύψουν για να ενισχύσουμε τον ελληνικό τουρισμό αφορούν και σε κάθε αγορά ξεχωριστά, δήλωσε ο κ. Γερουλάνος σημειώνοντας ότι άλλη προσέγγιση χρειάζεται η κάθε αγορά. «Για πρώτη φορά μέσα από την γνώση που έχουμε συλλέξει όλοι μαζί μπορούμε να προσεγγίσουμε την αγορά που θέλουμε με εξειδικευμένα μηνύματα, εξειδικευμένα μέσα και εξειδικευμένους συνεργάτες όπως tour operators και δημοσιογράφους», σημείωσε με νόημα.

Οχημα στη ρηξικέλευθη αυτή προσέγγιση που επιχειρεί η αρμόδια ηγεσία θα είναι το διαδίκτυο με τα σύγχρονα εργαλεία που το διέπουν. «Για κάποιους μπορεί να μην έχει γίνει αυτό αντιληπτό αλλά το διαδίκτυο και το λεγόμενο «word of mouth» μέσα από τα κοινωνικά μέσα (ή social media) είναι το πεδίο που πρέπει άμεσα να κατακτηθεί επεσήμανε. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περιφέρειες που αναδείχθηκαν με δική τους πρωτοβουλία μέσα από αυτά τα μέσα ενίσχυσαν αποτελεσματικά τις αφίξεις τους Καλά παραδείγματα είναι η Κως και η Μεσσηνία.

Παράλληλα ο κ. Γερουλάνος ανακοίνωσε 3 προγράμματα, που θα πλαισιώσουν τις δράσεις τουριστικής προβολής της Ελλάδας. Το πρώτο πρόγραμμα είναι η ανάπτυξη του περιεχομένου των 90 εμπειριών, ένα πρόγραμμα που αφορά σε όλη την Ελλάδα με εμπειρίες που μπορούν να αναδειχθούν ως ολοκληρωμένα τουριστικά προϊόντα, με το διαγωνισμό να έχει ήδη προκηρυχθεί.

Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά την προβολή της Θεσσαλονίκης και φέρει την ονομασία «Σταυροδρόμι Πολιτισμών», και το τρίτο είναι ένα πρόγραμμα που θα προβάλει όλες τις δραστηριότητες που συμβαίνουν σήμερα στην Αθήνα.

Σε ό,τι αφορά το ρόλο των γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό ο υπουργός τόνισε ότι εκεί που η παρουσία μας είναι αναποτελεσματική θα κλείσουμε τα γραφεία μας. Εκεί που αφορά στην προβολή της Ελλάδας θα αφήσουμε λίγο προσωπικό το οποίο θα μπορεί να λειτουργεί στην Πρεσβεία, στα γραφεία τύπου ή ακόμη και στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού. Εκεί που χρειάζονται μεγαλύτερα γραφεία αλλά δεν χρειάζεται παρουσία μας με «βιτρίνα» θα κλείσουμε τα ακριβά μαγαζιά που νοικιάζαμε και θα πάμε σε φθηνότερα γραφεία. Και εκεί που η παρουσία μας πρέπει να είναι ενισχυμένη θα κάνουμε τα γραφεία μας κέντρα πολιτισμού και τουρισμού για να αναδείξουμε όλο τον πλούτο της χώρας μας.

Απευθυνόμενος στους διοργανωτές του συνεδρίου, στο ΣΕΤΕ, ο κ. Γερουλάνος απαντώντας ουσιαστικά στην πρόταση του συνδέσμου για τη δημιουργία φορέα προβολής της χώρας, (συνεργασία ΣΕΤΕ και Υπουργείου) επεσήμανε ότι αυτό δεν αποκλείεται. «Έχει πολλά θετικά εφόσον μπορεί να εξυπηρετήσει μια ενιαία εικόνα της Ελλάδας διεθνώς και όχι μόνο ως τουριστικό προορισμό».

Αναφερόμενος τέλος ο υπουργός στην απορροφητικότητα των κονδυλίων μέσω του ΕΣΠΑ υπογράμμισε ότι το ΕΣΠΑ του τουρισμού είναι κοντά στο ΕΣΠΑ του πολιτισμού που έχει βραβευτεί για την αποτελεσματικότητά του. Ήδη 6 εκατομμύρια έχουν πάει σε έργα υποδομής. Στις 15 Νοεμβρίου προκηρύσσεται το πρόγραμμα πράσινος τουρισμός ύψους 30 εκατομμυρίων. Τον Οκτώβριο μπαίνει σε διαβούλευση το πρόγραμμα Εναλλακτικός Τουρισμός ύψους 28 εκατομμυρίων και τον Δεκέμβριο ξεκινούν οι υποβολές αιτήσεων. Τέλος τα προγράμματα Εκσυγχρονίζομαι και Συνεργάζομαι θα ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2011. Η συνολική επένδυση θα ξεπεράσει τα 120 εκατομμύρια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:41