search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 05:49
MENU CLOSE

Μητσοτάκης με Ιερώνυμο: «Η συνεργασία μας θεσμικά ήταν, είναι και θα παραμείνει στενή» – Αιχμές αρχιεπισκόπου για Βελόπουλο

26.04.2024 13:36
mitsotakis_ieronymos_1

Σε κίνηση υψηλού συμβολισμού – δεδομένων των εντάσεων που έχουν επικρατήσει το τελευταίο διάστημα μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας με αφορμή τη θεσμοθέτηση του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια – προχώρησαν νωρίτερα ο πρωθυπουργός και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών.

Κυριάκος Μητσοτάκης και αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισκέφθηκαν από κοινού τον παιδικό σταθμό Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, που έχει δημιουργήσει στο Δήλεσι η Εκκλησία, απ’ όπου και έστειλαν μήνυμα συνεργασίας των δύο θεσμών, αλλά και αποδοκιμασίας προς ακραίες φωνές που μοιάζουν να… αυξάνονται το τελευταίο διάστημα.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «θέλω να τονίσω για ακόμα μία φορά ότι η συνεργασία μας στο θεσμικά καθορισμένο πλαίσιο της ήταν, είναι και παραμένει εξαιρετικά στενή. Και ότι προσβλέπουμε ακριβώς σε αυτό το σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα της Εκκλησίας, το οποίο έρχεται και συμπληρώνει τις κρατικές δομές, την κρατική πρόνοια, δίνοντας πάντα περίσσευμα αγάπης και στήριξης σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη», αλλά και δηλώνοντας ότι «καθώς μπαίνουμε στη Μεγάλη Εβδομάδα, νομίζω ότι τα λόγια σας, ότι πάνω απ’ όλα πρέπει να αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλον με αγάπη και με σεβασμό, αντηχούν σήμερα περισσότερο επίκαιρα παρά ποτέ».

Λίγο νωρίτερα, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδας είχε κάνει αιχμηρή παρέμβαση, απαντώντας στα όσα έχει αναφέρει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης: «Έχουμε σταθερές γραμμές, τον λόγο του Θεού. Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος ούτε οποιαδήποτε πολιτικός. Σεβόμαστε τους ανθρώπους» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «αυτές τις ώρες είναι απαραίτητη η συνεργασία, κοιτάμε πώς μπορούμε να πάμε μπροστά».

Συνέχισε, δε, λέγοντας ότι «δεν μπορώ να πάω σε πράγματα που δεν τα λέει το Ευαγγέλιο. Εκείνος μπορεί να έχει τις απόψεις του, δεν μπορώ να ταυτιστώ με συμφέροντα προσωπικά», προσθέτοντας ότι «αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες» και ότι «η Εκκλησία μας καλεί όλους να αγαπά ο ένας τον άλλον, να σέβεται ο ένας τον άλλον».

Νέα Αριστερά: Ο κ. Μητσοτάκης αναζητά στήριξη στην Εκκλησία, αλλά είναι ο βασικός χορηγός της Ακροδεξιάς

«Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης έδειξε να αναζητά υποστήριξη από την επίσημη εκκλησία, ώστε να λειτουργήσει ως ανάχωμα σε περιστατικά λεκτικής και φυσικής βίας στους ναούς. Βλέπει να του γυρίζουν μπούμερανγκ μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα τα επί χρόνια χάδια του στην Ακροδεξιά», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά και συνεχίζει:

Τι να πρωτοθυμηθούμε;

  • το παραλήρημα του κ. Μητσοτάκη ως αξιωματική αντιπολίτευση με τον εξωγήινο στον Υμηττό για το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου;
  • τις εξαλλοσύνες των «γαλάζιων» βουλευτών που χέρι χέρι με τη Χρυσή Αυγή σκορπούσαν δηλητήριο στην ελληνική κοινωνία για τη Συμφωνία των Πρεσπών;
  • ότι επέτρεψε σε κορυφαίους υπουργούς να χαρακτηρίζουν αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών;
  • το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ που υποτάσσει ζητήματα εξωτερικής πολιτικής για να «φρενάρει» διαρροές προς την άκρα Δεξιά, όπως παραδέχθηκε και η δική τους υποψήφια ευρωβουλεύτρια Εύη Χριστοφιλοπούλου;

Μια καλή αρχή θα ήταν ο κ. Μητσοτάκης να αναγνωρίσει ότι υπήρξε ο βασικός χορηγός της Ακροδεξιάς. Αλλιώς, ό,τι έσπειρε θα θερίσει.

Αγώνας ενάντια στην άκρα Δεξιά σημαίνει αγώνας ενάντια στην όξυνση της φτώχειας και τον ανισοτήτων, αγώνας για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας.

Σε αυτό τον αγώνα η Νέα Αριστερά θα δώσει όλες τις δυνάμεις της.»

Διαβάστε επίσης

Κόντρα ΝΔ – Ελληνικής Λύσης για τις ψήφους της Δεξιάς του Κυρίου: «Ο Αρχιεπίσκοπος υιοθετεί τα τρολ της ΝΔ»

Μιλένα Αποστολάκη για Τέμπη: Η συγκάλυψη συνεχίζεται- Η κυβέρνηση βάζει με διάταξη κι άλλο εμπόδιο στην ευρωπαϊκή εισσαγελία

Κομισιόν: Ξανά στο πλάνο ο Μητσοτάκης για τη θέση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σύμφωνα με τον Economist

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06