search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 05:50
MENU CLOSE

Μιλένα Αποστολάκη για Τέμπη: Η συγκάλυψη συνεχίζεται- Η κυβέρνηση βάζει με διάταξη κι άλλο εμπόδιο στην ευρωπαϊκή εισσαγελία

26.04.2024 10:34
MILENA_APOSTOLAKI

Για μεθοδευμένη απόπειρα συγκάλυψης των υπευθύνων για το έγκλημα των Τεμπών, απροκάλυπτα και με κάθε μέσο, κατηγορεί την κυβέρνηση η τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη.

Όπως αναφέρει σε δήλωση της: «Με διάταξη στο άρθρο 39 του νομοσχεδίου για το νέο δικαστικό χάρτη, η κυβέρνηση τροποποιεί τη διαδικασία με την οποία λειτουργεί στη χώρα μας η Ευρωπαική Εισαγγελία, ώστε η απολογία των κατηγορουμένων για πλημμελήματα που διώκονται αυτοτελώς να μη γίνεται πλέον ενώπιον του Ευρωπαίου Εισαγγελέα, αλλά ενώπιον του ανακριτή.
Η κατάργηση της διάταξης που ήδη ισχύει για την ποινική δίωξη πλημμελημάτων, φαίνεται να υπονομεύει την «αρχή της καλόπιστης συνεργασίας» που διέπει τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2017/1939, τον οποίο η χώρα μας εφαρμόζει από το 2021.
Η μεθοδευμένη απόπειρα συγκάλυψης των υπευθύνων για το έγκλημα των Τεμπών, φαίνεται πως συνεχίζεται απροκάλυπτα και με κάθε μέσο , καθώς το συγκεκριμένο άρθρο του νομοσχεδίου είχε κλειδωθεί στη δημόσια διαβούλευση, προκειμένου να μην είναι προσβάσιμο για σχολιασμό από νομικούς και πολίτες.
Οι λόγοι για τους οποίους το επιτελικό κράτος μεθόδευσε τον αποκλεισμό της διάταξης από τη διαβούλευση είναι προφανείς όπως προφανές είναι ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία θα συνεχίσει να βρίσκει εμπόδια στις έρευνες της από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Διαβάστε επίσης

Κομισιόν: Ξανά στο πλάνο ο Μητσοτάκης για τη θέση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σύμφωνα με τον Economist

Και για πρωθυπουργός και για μπύρες – Ο ελιγμός Κασσελάκη για τον Παπανώτα

Η υποκρισία της σύγκρουσης για τους ψηφοφόρους της ακροδεξιάς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06