search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:40
MENU CLOSE

Η κρίση κλείνει τις πόρτες για καμιά δεκαετία

21.10.2010 21:54
Η κρίση κλείνει τις πόρτες για καμιά δεκαετία - Media

Της Αντριάνας

Μας το σέρβιραν και αυτό μαλακά όπως και όλα τα άλλα … Με ορίζοντα λέει το 2020 τα προγράμματα επιχορήγησης του ΟΑΕΔ προϋπολογισμού 2,5 δισ. ευρώ θα μειώσουν τα ποσοστά της ανεργίας και  θα μείνουν μόνο 3 στους 10 Έλληνες άνεργοι! Η χώρας μας, εξαιτίας της εφαρμογής του Μνημονίου, που επιφέρει βαθιά ύφεση, μπαίνει σε σκοτεινό τούνελ ανεργίας για τα δέκα επόμενα χρόνια.

Της Αντριάνας

Μας το σέρβιραν και αυτό μαλακά όπως και όλα τα άλλα … Με ορίζοντα λέει το 2020 τα προγράμματα επιχορήγησης του ΟΑΕΔ προϋπολογισμού 2,5 δισ. ευρώ θα μειώσουν τα ποσοστά της ανεργίας και  θα μείνουν μόνο 3 στους 10 Έλληνες άνεργοι!

Η χώρας μας, εξαιτίας της εφαρμογής του Μνημονίου, που επιφέρει βαθιά ύφεση, μπαίνει σε σκοτεινό τούνελ ανεργίας για τα δέκα επόμενα χρόνια Μιλάνε έτσι απλά με αριθμούς, ξεχνώντας  ότι περιγράφουν ανθρώπους χωρίς εργασία οι οποίοι  στο τέλος του ερχόμενου χρόνου θα είναι τριπλάσιοι από όσους αναφέρονται στις επίσημες στατιστικές.

 

Ο αριθμός που μιλάει για την προβλεπόμενη το 2011 ανεργία, αφορά 1.000.000 ανθρώπους στον δρόμο σύμφωνα με το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, ενώ τονίζει ότι, η όποια μικρή ανάκαμψη (μετά το 2014) θα συνοδεύεται από πρωτόγνωρα υψηλή ανεργία, τη μεγαλύτερη και πλέον μακρόχρονη στη μεταπολεμική περίοδο.

 

Και σαν να μην έφθαναν αυτά η  Κατσέλη προτείνει με περισσή άνεση και τα ιδιωτικά συμβόλαια ανεργίας, την παροχή δηλαδή υγειονομικής περίθαλψης στους ανέργους με το αζημίωτο όμως.

Προτείνει να τους αναλάβουν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες με συμφωνία «πακέτο». Κάθε άνεργος θα πληρώνει 3,5 – 5 ευρώ το μήνα, ποσό που μεταφράζεται, σήμερα (επισήμως οι άνεργοι ανέρχονται στις 600.000) σε 2,1 – 3 εκατ. ευρώ το μήνα για τις ασφαλιστικές εταιρίες!

Φυσικά και οι εκπρόσωποι των ασφαλιστικών εταιριών «αποδέχτηκαν τις προτάσεις της υπουργού», η οποία και πρότεινε οι εταιρίες να αναλάβουν και τον «έλεγχο και την είσπραξη εισφορών, προκειμένου να περιοριστούν τα φαινόμενα εισφοροδιαφυγής και εισφοροαποφυγής»!!!

Τι να πει κανείς για τις ιδέες αλληνής;

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:38