search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 14:16
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: O Κασσελάκης καλλιεργεί κλίμα ανόδου και χαράσσει γραμμή άμυνας έναντι ΠΑΣΟΚ και Νέας Αριστεράς

26.04.2024 07:39
6202989

Με τις ευρωεκλογές να πλησιάζουν κάθε μέρα όλο και περισσότερο η κεντρική πολιτική σύγκρουση κλιμακώνεται, το ίδιο και ο ανταγωνισμός για το ποιος θα «κάψει» περισσότερους υποψηφίους από το ψηφοδέλτιο του αντιπάλου του ή βουλευτές και στελέχη γενικότερα.

Από την Κουμουνδούρου αξιοποιούν την όξυνση της αντιπαράθεσης με τη ΝΔ τις τελευταίες μέρες για να αναδείξουν το αφήγημά τους που είναι πως «το Μαξίμου έχει αντιληφθεί ότι αντίπαλος του Μητσοτάκη είναι εκ των πραγμάτων ο Στ. Κασσελάκης». Αλλά και πως το πρωθυπουργικό γραφείο έχει κυριεύσει η ανησυχία «λόγω της καλπάζουσας απήχησης Κασσελάκη στην ευρύτερη κοινωνία, όπως αποτυπώνεται και δημοσκοπικά». Βέβαια προς το παρόν οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δίνουν μέχρι στιγμής, στα σενάρια των εταιρειών, μέχρι 16 – 16,5% ενώ στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται γύρω στο 13%.

Συνεπώς, η Κουμουνδούρου και ο Κασσελάκης αναμένεται το επόμενο διάστημα να κινηθούν ακόμη περισσότερο στη γραμμή πως ο «Μητσοτάκης φοβάται τον Κασσελάκη» προκειμένου να καλλιεργηθεί κλίμα ανόδου που θεωρούν θα τραβήξει περισσότερες ψήφους.

Στόχος να περάσει το μήνυμα πως η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μάταια καθώς υπάρχει υποσχόμενη δυναμική και η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να μειώσει την ψαλίδα και άρα να καταφέρει πλήγμα στην παντοδυναμία Μητσοτάκη.

Άμυνα στο πρέσινγκ Νέας Αριστεράς και ΠΑΣΟΚ

Η Κουμουνδούρου χαράζει γραμμή άμυνας και για το «πρέσινγκ» που δέχεται από ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά, και ειδικά την δεύτερη προς την οποία έχει διαρροές. Έτσι, επιστρατεύουν και το «αντι -ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο», καθώς όπως λένε πηγές του κόμματος αυτό «αναβιώνει» και μάλιστα με την «συνδρομή» ΠΑΣΟΚ και Νέας Αριστεράς. Στα δύο κόμματα αποδίδουν ψηφοθηρικά κίνητρα καθώς όπως επισημαίνουν υπολείπονται σημαντικά, και πλέον τα αποκαλούν «δεκανίκια» του Μητσοτάκη.

Ενδεικτική είναι η χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ προς αυτή την κατεύθυνση:

«Μάταια αναζητήσαμε να βρούμε έστω μια αντίδραση των κομμάτων της λεγόμενης κεντροαριστεράς μετά την δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Τάκη Θεοδωρικάκου» για τις ψήφους των Σπαρτιατών. «Τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η Νέα Αριστερά ανάλωσαν, όπως φαίνεται, τόσο πολλή ενέργεια στην ενασχόληση τους με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που δεν βρήκαν το κουράγιο να σχολιάσουν τον βουλευτή της κυβέρνησης. Ή απλά μπορεί για μία ακόμη φορά να προσπάθησαν να προστατέψουν τον σύμμαχο τους, ως γνήσια δεκανίκια. Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση, παύει να είναι σύμπτωση…».

Ζητούν διαγραφή Θεοδωρικάκου μετά την γκάφα του εξαδέλφου Κασσελάκη

Χθες, συνεχίστηκε το γαϊτανάκι επιθέσεων, ανακοινώσεων και δηλώσεων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της κόντρας για το ποιο κόμμα ψαρεύει στα θολά νερά της ακροδεξιάς ψήφου. Μετά τις επιθέσεις της ΝΔ με αφορμή το υπόμνημα που δεν κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ εμπρόθεσμα και τους επαίνους Στίγκα σε Κασσελάκη γι’ αυτή τη στάση, λαβές έδωσε και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και εξάδελφος του προέδρου Βασίλης Κασσελάκης.

Ο τελευταίος σε εμφάνισή του στο Kontra Channel το βράδυ της Τετάρτης ερωτηθείς για τις ψήφους των Σπαρτιατών είπε πώς είναι «ευπρόσδεκτες» όταν το ίδιο πρωί ο Στέφανος Κασσελάκης είχε πει καθαρά πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει τις ψήφους των Σπαρτιατών. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής προχώρησε σε ανασκευαστική δήλωση, στην οποία παρέπεμπε στη θέση του προέδρου γράφοντας «Καμία ψήφο από τους Σπαρτιάτες». Πάντως, δεν είχε την τύχη του Δημήτρη Παπανώτα και το θέμα για τον ίδιο φάνηκε να λήγει εκεί.

Άλλωστε στο αίτημα της ΝΔ να τον αποπέμψει, η Κουμουνδούρου απάντησε ζητώντας την διαγραφή Θεοδωρικάκου από την ΚΟ της ΝΔ καθώς σε συνέντευξή του (Παραπολιτικά FM) στο ερώτημα αν το κόμμα του θέλει τις ψήφους των Σπαρτιατών, απάντησε «θέλουμε όλες τις ψήφους απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες».

Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, παραπέμποντας επανειλημμένως στο «όχι» Κασσελάκη στην ψήφο των Σπαρτιατών, επέμεινε χθες να ρωτάει αν ο Μητσοτάκης μπορεί να τις αποκηρύξει με τον ίδιο ξεκάθαρο τρόπο, ενώ στο κάδρο έβαλε και τον Ν.Ανδρουλάκη, μετά από νέα επίθεση του ΠΑΣΟΚ για υπόμνημα και Β. Κασσελάκη.

Πάντως, ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του και για την Βίκυ Φλέσσα και την δήλωσή της «όλοι μαζί τα σκοτώσαμε» για τα θύματα των Τεμπών, έδειξε να … παροτρύνει σε αποπομπή, καθώς επισήμανε ότι «παραμένει στο ευρωψηφοδέλτιο του Μητσοτάκη παρά την αποτρόπαια δήλωσή της».

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Ένταλμα σύλληψης για τον κορυφαίο σκακιστή Γκάρι Κασπάροφ – Τι απαντά ο ίδιος

Κουτσούμπας: Συνεχίζει την περιοδεία του στη Νέα Υόρκη μετά τον Καναδά – Συναντήσεις με εργαζομένους της Amazon κι Ελπιδοφόρο

ΣΥΡΙΖΑ: Για ακόμα μία φορά, ο κ. Μητσοτάκης επέδειξε τη γνωστή «αλαζονεία του 41%»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 14:16