search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:28
MENU CLOSE

Επιθυμία ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας

22.10.2010 15:15
Επιθυμία ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας - Media

Τη επιθυμία τους για εντατικοποίηση της συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα και κυρίως σε ό,τι αφορά την προσπάθεια ανακοπής του μεταναστευτικού ρεύματος από την Τουρκία προς την Ευρώπη, μέσω της Ελλάδας, εξέφρασαν οι πρωθυπουργοί των δυο χωρών.

Τη επιθυμία τους για εντατικοποίηση της συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα και κυρίως σε ό,τι αφορά την προσπάθεια ανακοπής του μεταναστευτικού ρεύματος από την Τουρκία προς την Ευρώπη, μέσω της Ελλάδας, εξέφρασαν οι πρωθυπουργοί των δυο  χωρών.

Κατά τη δίωρη συνάντησή τους στο πλαίσιο Διασκέψεως για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο οι κ. Παπανδρέου και Ερντογάν συμφώνησαν στην ανάληψη μιας κοινής πρωτοβουλίας, η οποία, μέσω μιας συστηματικής διμερούς συνεργασίας, θα επιδιώξει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της αθρόας λαθρομετανάστευσης.

«η Ελλάδα επιθυμεί να έχει με τους γείτονες στενή συνεργασία, στο πλαίσιο των αρχών του διεθνούς δικαίου, όχι μόνο προς όφελος της Ελλάδας και της Τουρκίας, αλλά και προς όφελος ολόκληρης της περιοχής» δήλωσε ο κ. Παπανδρέου  μετά το πέρας της συνάντησης με τον Τούρκο πρωθυπουργό.

Από την πλευρά του, ο κ. Ερντογάν διαπίστωσε πως από την περασμένη επίσκεψή του στην Αθήνα ως σήμερα, έξι Τούρκοι υπουργοί επισκέφθηκαν την Ελλάδα και τέσσερις Έλληνες υπουργοί την Τουρκία, ενώ οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών «συναντώνται πολύ συχνά» γεγονός ενδεικτικό του «κλίματος εμπιστοσύνης» που είχε δημιουργηθεί. Παρατήρησε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «η αλλαγή του κλίματος συνδυάζεται με το κλίμα φιλίας που αναπτύσσεται στις δύο χώρες».

Επί τάπητος φαίνεται να τέθηκαν τόσο τα ενεργειακά θέματα, για τα οποία η συνεργασία προχωρά πολύ θετικά οσο και το Κυπριακό για το οποίο -όπως αναφερθηκε- αναζητούνται κάποιες αμοιβαία αποδεκτές προτάσεις, για να ξεπεραστεί η «σημερινή στασιμότητα»

«Ήδη η Τουρκία εφοδιάζει με φυσικό αέριο την Ελλάδα», είπε ο κ. Ερντογάν και προσέθεσε πως στόχος είναι να είναι έτοιμος ο αγωγός φυσικού αερίου μέχρι το 2015.

«Οι δύο πρωθυπουργοί δεν έκαναν καμία αναφορά στην ανάγκη της αμοιβαίας και ισόρροπης μείωσης των εξοπλισμών των δύο χωρών», σχολίασε σχετικά με τη συνάντηση Παπανδρέου – Ερντογάν ο Συνασπισμός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:28