search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:53
MENU CLOSE

Άγριο ξύπνημα με βόμβες… delivery

07.11.2010 13:41
Άγριο ξύπνημα με βόμβες... delivery - Media

H αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι τα… delivery boys της Συνωμοσίας «εξάντλησαν» τις εξαγωγές των παγιδευμένων με εκρηκτικά φακέλων, αποστέλλοντάς τους σε έξι διαφορετικούς παραλήπτες.

H αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι τα… delivery boys της Συνωμοσίας «εξάντλησαν» τις εξαγωγές των παγιδευμένων με εκρηκτικά φακέλων, αποστέλλοντάς τους σε έξι διαφορετικούς παραλήπτες.

Ο πρώτος προοριζόταν για τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί με αποστολέα τον… αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο και βρέθηκε πάνω στους δύο συλληφθέντες το μεσημέρι της Δευτέρας, οπότε έγινε η μαζική διανομή, καθώς επίσης και ο άθικτος δίδυμος φάκελος που εξουδετερώθηκε στο ίδιο ακριβώς σημείο της οδού Ριζάρη στο Παγκράτι και έφερε ως «αποστολέα» τον εγκληματολόγο Γιάννη Πανούση και αποδέκτη έναν Ολλανδό ευρωβουλευτή.

Ο τρίτος διέσπασε κάθε όριο και μέτρα ασφαλείας ταξιδεύοντας χωρίς να εντοπιστεί ή να υποκινήσει υποψίες μέχρι την υψηλή πύλη της γερμανικής καγκελαρίας και λίγα μέτρα μακριά από τα πόδια της χαλύβδινης Άγγελα Μέρκελ στο Βερολίνο, έχοντας ως «αποστολέα» τον Έλ­ληνα γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρη Γεωργακόπουλο.

Ο τέταρτος σκάλωσε στην «εξώπορτα» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και μάλιστα ενώ βρισκόταν… καθ’ οδόν. Εντοπίστηκε μισή ώρα πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης μετά την αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Μπολόνια του αεροσκάφους τύπου Βoeing Β737-300SF για πτήσεις Cargo της εταιρείας ΤΝΤ που εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι – Λιέ­γη – Ρώμη. Το ύποπτο δέμα έχει σταλεί την προ­ηγουμένη με προορισμό το γραφείο του Ιταλού πρωθυπουργού στη Ρώμη με (δήθεν) αποστο­λέα τη… Νέα Δημοκρατία.

Ο πέμπτος και ο έκτος παγιδευμένοι φάκε­λοι με προορισμό εκτός συνόρων εντοπίστηκαν στις 9 το βράδυ της Τρίτης στον εμπορευματι­κό σταθμό του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» κι εξουδετερώθηκαν με αντίστοιχες ελεγχόμενες εκρήξεις. Προορισμοί τους, όπως διαπιστώθηκε, ήταν τα κεντρικά γραφεία της Europol στη Χάγη της Ολλανδίας και η έδρα του Ευρωπαϊκού Δι­καστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρα­σβούργο. Στον τελευταίο λέγεται ότι ως αποστο­λέας αναγραφόταν το όνομα του ειδικού εφέτη ανακριτή Δημήτρη Μπαλτά, που χειρίζεται την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα.

Αν θεωρηθεί δεδομένος, όπως διατυμπανίζουν τα τσακάλια της αντιτρομοκρατικής, ο αριθμός έξι των εκρηκτικών πακέτων προς το εξωτερικό, τότε, κατά τις δικές τους πάντα εκτιμήσεις και με βάση τα… εντός πακέτα και τα στοιχεία σχετικά με τις εταιρείες κούριερ από τις οποίες στάλθηκαν, οι πιθανότητες για αδιανέμητα δέματα προς εγχώριους παραλήπτες περιορίζονται από μηδέν μέχρι το πολύ ακόμη τρία.

Συνεπώς η πιτσιρικαρία των delivery boys , που προκάλεσε με υποηχητικούς εκρηκτικούς μηχα­νισμούς εκκωφαντική διάσπαση στα εσωτερικά και διεθνή μέτρα ασφαλείας και στα ηλεκτρονικά συστήματα εντοπισμού όπλων κι εκρηκτικών όχι μόνο στο πιο σύγχρονο αεροδρόμιο της ευρωπα­ϊκής ηπείρου, όπως διαφημίζεται το «Ελ. Βενιζέ­λος», αλλά και στον αντίστοιχο μηχανισμό του γερμανικού αερολιμένα του Βερολίνου, έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας και μέσα σε μιάμιση ώρα διανομή από 13 παγιδευμένους φακέλους, που έχουν βρεθεί, μέχρι το πολύ 16.

Η διανομή έγινε από τουλάχιστον τρεις έως τέσσερις δυάδες, συμπεριλαμβανομένης κι αυ­τής που ακινητοποιήθηκε στο Παγκράτι, με απανωτές επισκέψεις σε εταιρείες κούριερ της Νέας Ιωνίας, του Πειραιά, του Αιγάλεω και από το κέ­ντρο της Αθήνας.

Με δεδομένο ωστόσο ότι τα δέματα που είτε εξερράγησαν είτε εξουδετερώθηκαν στάλθηκαν από τέσσερις διαφορετικές ιδιωτικές εταιρείες ταχυδρομικών ταχυμεταφορών και πάνω στους δύο συλληφθέντες βρέθηκε κατάλογος με πέ­ντε εταιρείες, τα σαΐνια άφηναν μια χαραμάδα στην… κερκόπορτα του τρόμου ανοιχτή, μήπως υπάρχουν κι άλλα, «το πολύ έως τρία», όπως έλε­γαν, αδιανέμητα εκρηκτικά πακέτα.

Οι συλληφθέντες

Η επιχείρηση κούριερ των delivery boys που κατάφεραν ν’ αποσαθρώσουν σε παγκόσμιο επί­πεδο τα δίκτυα και τη συγκεκριμένη υποδομή επικοινωνίας, φαίνεται ότι προετοιμαζόταν μέσα σε ένα διάστημα το πολύ δύο εβδομάδων, έχο­ντας ως αρχικό υπόδειγμα τη φονική βόμβα που στοίχισε τη ζωή στον Γιώργο Βασιλάκη, τον υπα­σπιστή του Χρυσοχοΐδη, με την ανατίναξή της μέ­σα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις 24 Ιουνίου.

Δεν αποκλείεται όμως ν’ αντέγραψαν και τη μεθοδολογία με τα παγιδευμένα δοχεία μελάνης εκτυπωτών που εντοπίστηκαν στις 29 Οκτωβρί­ου μέσα σε αεροπλάνα που εκτελούσαν πτήσεις από την Υεμένη προς αεροδρόμια των ΗΠΑ, είχαν αποσταλεί από μία γυναίκα και προορίζονταν για εβραϊκές συναγωγές του Σικάγο.

Η όλη επιχείρηση θα στεφόταν από απόλυτη επιτυχία και θα μεγέθυνε στο πολλαπλάσιο τον δι­εθνή της αντίκτυπο, εάν η αστυνομία δεν στεκό­ταν για ακόμα μια φορά τυχερή. Η σύλληψη των δύο νεαρών στο Παγκράτι αφενός πρόσφερε στην αντιτρομοκρατική το αντίδοτο για δύο διακαείς της πόθους, αφετέρου έδωσε στις διωκτικές αρχές στοιχεία γι’ αυτό που προετοίμαζαν και τον χρόνο για να ενημερώσουν τους επικεφαλής ασφαλείας όλων των πρεσβειών για τη χίμαιρα που ερχόταν. Το αναπάντεχο συναπάντημα του 22χρονου και του 24χρονου όμως στην οδό Ριζάρη με την ομάδα ΔΙΑΣ όχι μόνο περιέσωσε το μεγαλύτερο κομμάτι από το υπό την απειλή καθολικής προ­σβολής και καταρράκωσης κύρος της χώρας στο εξωτερικό, αλλά τοποθέτησε στο ιεροεξεταστικό σκαμνί της αντιτρομοκρατικής δύο από τους πιο βασικούς καταζητούμενους για τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Ειδικότερο βάρος απέδιδαν βέβαια στον πιο μικρό, τον 22χρονο, τον οποίο αποκαλούν «πυ­ροτεχνουργό» της Συνωμοσίας. Πρόκειται για τον φοιτητή Πολυτεχνείου Παναγιώτη Α., ο οποίος εμ­φανίζεται ως ο κατασκευαστής των εκρηκτικών μηχανισμών που τοποθέτησε η οργάνωση μετά τις πρώτες συλλήψεις στις 23 Σεπτεμβρίου 2009 και την έφοδο στην αποκαλούμενη ως γιάφκα Χαλαν­δρίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζονται, την εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιεί η οργάνω-ση δεν την αγοράζουν, αλλά την κατασκευάζει ο ίδιος, με την κατάλληλη πρόσμιξη όλων των συν­θετικών υλών.

Ο συγκεκριμένος νεαρός είχε κατηγορηθεί για εμπρηστική μεταμεσονύχτια επιδρομή, στις 27 Ιουνίου 2009, στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στον Άγιο Δημήτριο. Αποτυπώματά του είχαν βρεθεί σε έναν από τους μηχανισμούς και σε κάποια από τις βόμβες μολότοφ, από τη συνδυασμένη ανάφλεξη των οποίων είχαν καταστραφεί ολο­σχερώς πέντε λεωφορεία, ενώ εκτεταμένες υλικές ζημιές είχαν υποστεί άλλα τρία. Οι δράστες, μια ομάδα περίπου 20 ατόμων που επέβαιναν σε δίκυκλα, απώθησαν τον φύλακα του αμαξοστασί­ου και έβαλαν φωτιά.

Ο δεύτερος, που τοποθετείται στον επιχειρη­σιακό πυρήνα της οργάνωσης, διαθέτει την ιδιο­μορφία να είναι ο αδελφός του θεωρούμενου ως πρώτου αρχηγού της Συνωμοσίας και συνδαιτυμόνα της οργάνωσης με τη Σέχτα Επαναστατών, της οποίας λέγεται μάλιστα ότι αποτελεί ένα από τα δύο φονικά όπλα.

Η μητέρα τους, με επιστολή της που αναρτή­θηκε στις 24 Απριλίου στο Athens.indymedia.org, δύο εβδομάδες δηλαδή μετά τις συλλήψεις για τον Επαναστατικό Αγώνα, κατήγγειλε μια περίερ­γη διάρρηξη του σπιτιού της, από το οποίο φυσι­κά δεν αφαιρέθηκε τίποτα, ενώ αποκάλυψε ότι, με πρόσχημα μια άλλη διάρρηξη που υποτίθεται πως είχε γίνει στη γειτονιά της, την επισκέφτηκαν αστυνομικοί «και μου ζήτησαν τα στοιχεία μου. Εγώ τους τα έδωσα και ο ένας έβγαλε ένα είδος στυλό λέγοντάς μου να του δώσω δείγμα γενετι­κού υλικού (σάλιο). Ξαφνιάστηκα. “Γιατί να το κά­νω αυτό;”. “Βρέθηκαν” λέει “μέσα στους σκουπιδοτενεκέδες κάποια αντικείμενα και θέλουν να αποκλείσουν ότι ανήκουν στους κατοίκους”»!

Τα σαΐνια της ΕΛ.ΑΣανησυχούσαν

Στην αντιτρομοκρατική είναι η αλήθεια ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα επικρα­τούσε… γόνιμος προβληματισμός! Ανησυ­χούσαν λοιπόν τα σαΐνια επειδή δεν είχε χτυπήσει ακόμη η Συνωμοσία και το είχαν ρίξει στις αναλύσεις.

Σου λέει τώρα ο… ποιητής: Πώς μπορεί, μετά την περσινή σεζόν που «στιγματίστη­κε» από υψηλής έντασης πυκνές ενέργειες και έφτασε στο αποκορύφωμά της στις 24 Ιουνίου με το συστημένο δολοφονικό πα­κέτο στον Γιώργο Βασιλάκη και στις 19 Ιου­λίου με τη δολοφονία από τη Σέχτα Επαναστατών του Σωκράτη Γκιόλια, ξαφνικά στο τοπίο να επικρατεί τέτοια ηρεμία;

Πέρσι τέτοια εποχή, διαπίστωναν καθώς ομφαλοσκοπούσαν, η Συνωμοσία είχε χτυ­πήσει, στις 2 Σεπτεμβρίου, με βόμβα μεσαί­ας έντασης την εξωτερική περίφραξη τουτότε υπουργείου ΜακεδονίαςΘράκης στη Θεσσαλονίκη. Σχεδόν μισή ώρα μετά, μια εκκωφαντικά ισχυρή έκρηξη τράνταξε το λεκανοπέδιο και συγκλόνισε εκ θεμελίων το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών με ευθύνη και υπαιτιότητα του Επαναστατικού Αγώνα.

Η έφοδος

Το δίδυμο – πλην όμως ασυσχέτιστο – βομβιστικό μπαράζ είχε και συνέχεια όταν χτυπήθηκε με μικρής ισχύος βομβιστικό μηχανισμό, εν μέσω βραχύβιας προεκλο­γικής περιόδου, η κατοικία της μετέπει­τα υπουργού Ανταγωνιστικότητας και νυν υπουργού Εργασίας Λούκας Κατσέλη στο Κολωνάκι.

Λίγες ώρες αργότερα η… τότε αντιτρο­μοκρατική έκανε την έφοδο στη διπλοκατοικία στην οδό 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι, καθώς, κατά τις διαπιστώσεις της, από εκεί είχε φύγει η βόμβα για τη μετέπειτα τσαρίνα.

Επιθέσεις

Εν μέσω εκλογών, κυβερνητικών ανατρο­πών και μεσούσης της έξαψης για την επιτυ­χία, η Συνωμοσία έσπευσε να υποστηρίξει πως παραμένει αλώβητη και το διακήρυξε με τέσσερις εντυπωσιακές απανωτές επι­θέσεις: Δέκα ημέρες μετά (2 Οκτωβρίου) χτυπώντας την τελευταία προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Πε­δίον του Άρεως, στις 30 του μήνα με βόμβα στην κατοικία της Μαριέττας Γιαννάκου στα Πατήσια, στις 13 Νοεμβρίου με βόμβα στην κατοικία του Μίμη Ανδρουλάκη στον Καρέα και, τέλος, στις 27 Δεκεμβρίου με σούπερ βόμβα, όπως αυτές του Αγώνα, με την οποίαανατίναξε τα γραφεία της Εθνικής Ασφαλι­στικής στη λεωφόρο Συγγρού.

Στις 27 Οκτωβρίου, επίσης, τα μέλη της ΟΠΛΑ (!), όπως τιτλοφορήθηκε μια αμφι­βόλου γνησιότητας οργάνωση, γάζωσαν με 100 σφαίρες από καλάσνικοφ το αστυνομι­κό τμήμα της Αγίας Παρασκευής τραυματί­ζοντας έξι νεαρούς αστυνομικούς, από τους οποίους τους δύο σοβαρά, κι έναν πολίτη.

Κι ενώ αυτά τα ιδιαίτερης συχνότητας και πυκνότητας χτυπήματα συνέθεταν τον ορίζοντα της μετακαλοκαιρινής περιόδου του 2009, φέτος τα πράγματα ήταν μέχρι πρότινος εκ διαμέτρου αντίθετα, χωρίς τί­ποτε μάλιστα να προμηνύει ότι οι εξτρεμι­στές σκόπευαν να βάλουν παρά πόδα την… «κριτική των όπλων».

Κάπως έτσι… εφησύχασαν και τους βγή­κε το νέο φασούλι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:52