17/09/2019 16:41:59
24.9.2009

ΜΕΤΟΧΕΣ - «ΦΟΥΣΚΕΣ»:Ξανά - μανά στο εδώλιο δέκα χρόνια μετά...

Αυτή η υπόθεση με τις μετοχές «φούσκες» στο Χρηματιστήριο το 1999 φαίνεται ότι έχει στοιχειώσει τη Δικαιοσύνη. Δέκα χρόνια μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου που ξετίναξε χιλιάδες νοικοκυριά, 67 πρόσωπα, ανάμεσά τους το... αφάν γκατέ της χρηματιστηριακής αγοράς θα καθίσουν οσονούπω στο σκαμνί φορτωμένοι βαριά κακουργήματα. Το ωραίο είναι πως πρόκειται για την ίδια υπόθεση στην οποία η πρώην ανακρίτρια και νυν τρόφιμος των φυλακών Θήβας, Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, είχε διαπιστώσει μόνο το απλό πλημμέλημα της χειραγώγησης μετοχών!

Παν. Κονταλέξης, Γ. Μπατατούδης, Κων. Στέγγος, Σπ. Τασόγλου, Δ. Ράνιος, Ι. Μούστος, Ηλ. Τσοκάτος, και Ηλ. Μπογδάνος, πρόσωπα πασίγνωστα στην αγορά, που πριν από μερικά χρόνια μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον του δικαστικού ρεπορτάζ, είναι, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, υπόλογοι κατά περίπτωση για απάτη, υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Ακόμα παραπέμπονται 49 επενδυτές, οι οποίοι φέρονται ότι βοήθησαν στο «ξέπλυμα» των χρημάτων από τις «φούσκες», ενώ παραπέμπονται και τέσσερις διευθυντές της Alpha Bank, που κατηγορούνται ότι «διευκόλυναν τους Κωνσταντίνο και Ζωή Στέγγου να εκταμιεύσουν δάνειο 19,1 δισ. δραχμών, χρήματα που (...) χρησιμοποιήθηκαν σε προσωπικούς τους λογαριασμούς»!

Το απόσπασμα από το βούλευμα είναι χαρακτηριστικό: «Σκοπός των κατηγορουμένων ήταν, με τη δημοσίευση και διάδοση ανακριβών και παραπλανητικών πληροφοριών προς το επενδυτικό κοινό, να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος, αφού προηγουμένως πέτυχαν να πλήξουν την ακρίβεια και την αντικειμενικότητα των πληροφοριών της χρηματιστηριακής αγοράς».

Δηλαδή το σκάνδαλο που γεννήθηκε επί ΠΑΣΟΚ θα διερευνηθεί δικαστικά πάλι... επί ΠΑΣΟΚ!

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.