search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:11
MENU CLOSE

Στην 79η θέση ο Παπανδρέου στη λίστα των 100 ατόμων με τη μεγαλύτερη επιρροή

02.12.2010 12:41
Στην 79η θέση ο Παπανδρέου στη λίστα των 100 ατόμων με τη μεγαλύτερη επιρροή - Media

Στη λίστα των 100 ατόμων με τη μεγαλύτερη επιρροή στις παγκόσμιες εξελίξεις, που κατήρτισε το αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, καταλαμβάνει την 79η θέση, «επειδή έκανε το καλύτερο στη χειρότερη χρονιά για την Ελλάδα» (!!!), όπως αναφέρεται στο κείμενο που συνοδεύει την κατάταξη.

Στη λίστα των 100 ατόμων με τη μεγαλύτερη επιρροή στις παγκόσμιες εξελίξεις, που κατήρτισε το αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, καταλαμβάνει την 79η θέση, «επειδή έκανε το καλύτερο στη χειρότερη χρονιά για την Ελλάδα» (!!!), όπως αναφέρεται στο κείμενο που συνοδεύει την κατάταξη.

«Ακόμη και πριν από την κρίση του 2008, η ελληνική οικονομία δεν είχε πολύ χρόνο στη διάθεσή της, ήταν ένα απολιθωμένο σύστημα που πιεζόταν από το βάρος της οικονομικής ύφεσης.  Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου έγινε πρωθυπουργός τον Οκτώβριο του 2009, βρήκε το έλλειμμα της χώρα όχι στο 6%, όπως έλεγε ο προκάτοχός του, αλλά στο 12,7%, τέσσερις φορές μεγαλύτερη από ό,τι επιτρέπουν οι κανόνες της Ευρωζώνης.

» Ο Παπανδρέου ξόδεψε όλο το 2010 λέγοντας στους Έλληνες σκληρές αλήθειες σχετικά με τη μη βιώσιμη φύση του κράτους κοινωνικής πρόνοιας, ενώ προειδοποιούσε όλο τον κόσμο ότι η Ελλάδα είναι το πρώτο θύμα.»

Στη συνέχεια, το κείμενο αναφέρει «με καταγωγή από τη Μινεσότα (για να μην ξεχνιόμαστε), ο γιος του σοσιαλιστή πρώην πρωθυπουργού εκπόνησε ένα σχέδιο λιτότητας που προβλέπει αύξηση στους φόρους και συγκράτηση των δημοσίων δαπανών, ένα φιλόδοξο πακέτο που έπεισε την Ευρώπη να σώσει την Ελλάδα.

Όσον αφορά στην κατάταξη, πρώτοι από κοινού στη λίστα είναι οι μεγιστάνες Ουόρεν Μπάφετ και Μπιλ Γκέιτς, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκονται ο πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν (διότι τίποτα δεν είναι τυχαίο), και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλικ (διότι επίσης τίποτα δεν είναι τυχαίο).

Τρίτος είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα (για… ξεκάρφωμα), και στην έβδομη θέση κατατάσσεται ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, με τη δέκατη θέση να ανήκει στην καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ (χα!!!).

Επίσης, τη 13η θέση καταλαμβάνει η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, και τη 17η θέση μοιράζονται ο ιδρυτής της Apple, Στιβ Τζομπς, με τον ιδρυτή του ηλεκτρονικού καταστήματος Amazon, Τζεφ Μπέζος.

Τέλος, στην 25η θέση βρίσκεται ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι Κίσινγκερ (έκτακτα), στην 26η ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν, στην 64η θέση ο επίσης βραβευμένος με Νόμπελ Περουβιανός συγγραφέας, Μάριος Βάργκα Γιόσα, στην 75η η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Μιανμάρ, Αουνγκ Σαν Σου Κίι και στην 83η θέση βρίσκεται ο διακεκριμένος καθηγητής του Χάρβαρντ, Νικόλας Χρηστάκης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:10