search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 05:24
MENU CLOSE

Ο Μιχάλης Σάλλας νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών

08.03.2015 16:42
Σάλλας: Η οικονομία θα εκτοξευθεί σαν ελατήριο, παρά την ύφεση  - Media

Ο πρόεδρος του Ομίλου Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας, αναμένεται να αναλάβει νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διοικητικών αλλαγών στην Εθνική Τράπεζα.

Ο πρόεδρος του Ομίλου Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας, αναμένεται να αναλάβει νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διοικητικών αλλαγών στην Εθνική Τράπεζα.

Για την τοποθέτηση του κ. Σάλλα στην ΕΕΤ έχουν συμφωνήσει όλες οι συστημικές τράπεζες, και θα ανακοινωθεί μόλις ολοκληρωθεί η τοποθέτηση της νέας διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας. Ο κ. Σάλλας θα αντικαταστήσει τον Γ. Ζαννία πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας.

Παραδοσιακά πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών ήταν ο εκάστοτε πρόεδρος ή διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας. Η παράδοση αυτή στηρίζονταν στο γεγονός ότι η Εθνική ήταν η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας. Ωστόσο σήμερα, μετά την ριζική αναδιάταξη δυνάμεων των τελευταίων χρόνων, ο Όμιλος Πειραιώς αποτελεί την μεγαλύτερη, σε μέγεθος, τράπεζα της χώρας.

Η ανάληψη της προεδρίας της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών από τον Μιχάλη Σάλλα είναι μια σημαντική εξέλιξη για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Η μεγάλη του εμπειρία, καθώς επίσης και η γενικότερη αποδοχή στο πρόσωπό του αναμένεται να συμβάλλουν στην επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάκαμψη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 02:46